Exigo Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Pierwszy obrazek (od lewej) to świeży surf, bez niczego. Drugi, to ten gdy go prze-blenduje invertem, gdzie nie wiem czemu kolory zostają odwrócone bardzo dziwnie (sprawdziłem wszystkie mixy blendowania, żaden nie odpowiada). Trzeci to surface, jaki niesamowicie pragnę uzyskać. Porady? ; ) !Edit: Uwaga, rozkminiłem że mogę dodać (bm_add) przed invertem kolory w postaci 128 (szary), przez co "przekraczam granicę" w tym że szary to biały, a czarny to czarny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 clear_surface spróbuj dać na początku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgodnie z tą refką: http://gmc.yoyogames.com/index.php?showtopic=512187 nie uzyskasz takiego efektu stosując pojedyncze mieszanie. Gdybyś chciał odwrócić kolorowy obrazek to wystarczyło by zrobić bm_src_alpha_sat, bm_inv_src_color ale twój jest czarno-biały to nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zawsze jest p=get_pixel i set_piksel(250-p) ;) Czy jakoś tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Białe tło, bm_subtract Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 http://gmc.yoyogames.com/index.php?showtopic=492876 może Ci to jakoś pomoże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Dzięki za wszystkie linki, problem przeminął. (zrobiłem na chama, czyli, jak poradził Shock, wyczyszczam białego surface subtractem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi