Trotom Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Tytuł: Robot Sam Gatunek: przygodówka Opis: W tej grze zaczynamy jako robot C416 w bazie pełnej zawirusowanej maszynerii. Na początku odnajdujemy pen-drive jakiegoś człowieka. Okazjuje się programistą porwanym przez roboty. Opowiada nam co się stało i prosi o ratunek. Wszystko zależy od was... Download: https://gmclan.org/up7201.html Rozmiar pliku: 1560kb Autorzy: Programowanie: Trotom + pomoc GMClanu Fabuła: Trotom Grafika: Trotom + pare elementów zapożyczyłem z GM'a Muzyka: narazie GM Screeny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zacinające się roboty i nie dający się wyłączyć komunikat "Musisz włączyć prąd aby się teleportować" ze względu na ciągłą kolizję z obiektem. Nie oceniam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotom Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Poprawiłem błąd z komunikatem, a AI właśnie pisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taxi_driver Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Fajny pomysl na gre retro. Robot C416 ciekawe czy to zamierzone nawiazanie do starego komputera commodore, C116 ? Brak dzwieku, a przydalby sie.. wiem nawet co by pasowalo. Niestety F1 u mnie nic nie robi, wiec nie wiem jak przejsc te roboty... czy mozna czyms strzelac lub skakac? Jak dla mnie to pomysl/wykonanie 5/4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotom Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Dzięki za ocenę! I to pozytywną. Pewnie będzie takich mało. Można strzelać altem, dźwignie włącza się spacją, a wyłącza controlem. Nie, nie jest to nawiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taxi_driver Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Ok, przeszedlem, ale masz cos zrabane ze strzelaniem no i po co roboty sie same zabijaja? :) reszte ktora sie sama nie zabila zabilem sam.. a raczej dokonalem egzekucji. -zrabane strzelanie -korytarz (???) chyba brak ograniczen bo c416 wlazl tam i juz nie wylazl. -ai -itd itd itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotom Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Tamte kolorowe "roboty" to ludzie. O co chodzi w strzelaniu? A nad AI włąśnie pracuje. A na korytarzu gra się kończy (narazie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taxi_driver Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Tamte kolorowe "roboty" to ludzie. O co chodzi w strzelaniu? A nad AI włąśnie pracuje. A na korytarzu gra się kończy (narazie). mowie o tym ze jak stane pod drzwiami to roboty same sie unicestwiaja wjezdzajac w wiazke lasera. W strezlaniu, gdy strzele jeden raz to pociski sie zatrzymuja az do czasu gdy nie strezle drugi raz. Kolorowych rozpoznalem :) ..aha, za duzo klawiszy moim zdaniem uzywasz w grze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 dzień dobry że się tak wyrażę piszemy tutaj o grze ,,Robot Sam'' zaczynam swoją recenzję gdy włączyłem grę zobaczyłem różne identyczne robociki ale cóż zaczołem iść do dźwigni (co to robić ?) ależ trzeba wcisnąc spację i potem Alt by wrucić idziemy do robotów uwaga im ktoś ukradł naboje więc nie będą w nas strzelać ale mogą nas gonić gdy nas dotkną to po nas powybijałem wszystkie nagle gram a tu Jakiś komunikat dalsze przygody robota w pełnej wersij powiem tak , podziękował ja takiej gry teraz ocena. Dźwięk znany ale z kąd ? 1 Grafika- 3 Gameplay-2 Fabuła-3 mogła by być w lepszej grze typu remake robocopa czy terminatora ale nie w tym. ocena ogólna ode mnie to 2. aha i ja nie skreślam gry żeby nie było to jest wersja demo i mam nadzieję że jak trotom da full-a to będę mógł przynajmniej dać 4 bądź 5 :-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotom Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 @up2 Używaj prawego alta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 gierka przyjemna, ale nie ma nic w niej zadowalającego. weź przykład z uploadera muczka od poruszania sie wrogow po siatce wtedy nie beda sie zacinac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotom Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Napotkałem przeszkodę. Otóż mp_pontential_step nie bardzo działa. W pewnym momencie zwracają i robią kółko. Ale z tego co wyczytałem mp_potential_step służy do słabych dróg. Ale myślę iż wystarczy.;) up@ This function is not available in the Lite Edition. EDIT: Poprawiłem AI Link: na samej górze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taxi_driver Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 up@ This function is not available in the Lite Edition. wiec obdarz je wolna wola!!!! Niech roboty losuja jeden z 5 kierunkow, tj: -w gore -w dol -lewo -prawo -prosto w kierunku gracza Po kazdej kolizji niech robot losuje ponownie. Bedzie nawet ciekawiej, bo nawet ty nie bedziesz wiedzial co taki robot zrobi. //EDIT Wez sprawdzaj co nam dajesz tutaj, bo teraz wszystkie roboty po prostu same sie zabijaja. Jak wolisz takie ai to przynajmniej niech roboty widza "lasery" tak jak sciany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 up@ This function is not available in the Lite Edition. łod czego są chomiki i inne torenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubin Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 ?adnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotom Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 @ taxi_driver: Ale to będzie głupie. Sprowokowałeś przeciwnika, a on obraca się do ciebie plecami i idzie dalej, jakby obrażony, że go trafiłeś.;) łod czego są chomiki i inne torenty I'm not a pirate. Ładnie. Dzięki za twój pierwszy post. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taxi_driver Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Sprowokowałeś przeciwnika, a on obraca się do ciebie plecami i idzie dalej, jakby obrażony, że go trafiłeś. ;) No szczesliwy to on raczej nie bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotom Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 @taxi_driver - a co do robotów, które ( jak to określiliście) idą na pociski, to na swoją obronę powiem, że to mają być jakby zombiaki. Aby wytłumaczyć ci o co chodzi, załóżmy iż sytuacja przedstawiona w grze miała miejsce naprawdę. Jakiś gościu włamał się do centralnego komputera bazy sterującego robotami. Nie napisze oprogramowania dla nich w 5 minut. Dlatego powinny one być takie troche niezorientowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 łod czego są chomiki i inne torenty Yarr harr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Roboty powinny byc inteligentne, bo po to są, a zombie nie mają mózgu :D zaraz sciagam gre ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati98Hautameki Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Fajna gierka. Daję 5/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotom Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 @ karolo320 - Przeczytaj kilka postów wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T-800 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Pomysl fajny wykonanie zalosne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 @Trotom czyli tak usprawiedliwiasz swój brak umiejętności na napisanie AI dla wroga, mówie uzyj przykladu muczka bo ci wrogowie są z dupy jesli chodzi o poruszanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubin Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Law, musisz być już nieźle spasiony tym chlebem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotom Opublikowano 20 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 @ IamTheLaw Dzieki za radę. EDIT: Nie moge tego zrobić, ponieważ tworzenie ścieżki wymaga pro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1910 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Gra może być dam 2/5. Ale zmień przycisk strzału np. na z albo jakiś inny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sminer Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Pomysl fajny, szkoda ze tak szybko sie konczy, Czekam na pelna wersje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Może chcesz łopatę, archeologu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi