Skowron1993 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Witam. Zacząłem prace nad pewnym projektem, MMORPG Engine - Silnikiem do gier MMORPG w GM'ie. Na chwilę obecną jest to obsługa graczy( zrobiona tak prosto jak się tylko da ) i dla testu prosty chat :] Na chwilę obecną nie ma tu nic szczególnego, jednak myślę że może przydać się początkującym. Projekt zamierzam rozwijać, wszelkie aktualizacje itp będą zapewne dodawane w tym temacie. SCREEN: DOWNLOAD: KLIK! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 IMO takie silniki nie mają sensu, jako że każda gra MMO ma inną budowę, programista sam powinien napisać odpowiedni silnik pod dany tytuł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skowron1993 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Ten silnik będzie zbiorem gotowych funkcji + przykład ich wykorzystania :) Ja jedynie staram się ułatwić korzystanie z 39dll poprzez tworzenie listy graczy w silniczku, automatyczne rozsylanie danych itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 IMO takie silniki nie mają sensu, jako że każda gra MMO ma inną budowę, programista sam powinien napisać odpowiedni silnik pod dany tytuł. Kolega ma rację. Każda zbędna dana wysyłana w pakiecie to zamach na optymalizację gry. Natomiast w twoich przykładach podoba mi się perfekcjonizm i naprawdę porządne wykonanie pod względem technicznym. Piąteczka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elevator Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 mogles napisac pod jaka wersje bo pod 8.1 nie dziala :f ps ladne gui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skowron1993 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Dzięki za budujące komentarze :) Projekt robię w GM7. Dodałem drugi przykład: Rejestracja i Logowanie + DLL do plików ini( to GM'owe nie pozwala na wczytywanie ini z folderów ) wraz ze źródłem w C++( może komuś się przyda ^.^ ). DOWNLOAD: KLIK! Jeśli ktoś ma nowszą wersję to mogę dać exe'ki. Na chwilę obecną nie będę się przenosił na GM8. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 To Gui jest świetne, wszystko napisane przejrzyście i łatwo z tego coś konkretnego skleić, dodaj obsługę suwaków to będzie 5/5. Na pewno skorzystam z tego przy robieniu edytora. Edit: pomyliłem tematy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skowron1993 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 @HuderLord: Dzięki :D Ten silniczek MMO korzysta z tego GUI więc chyba nikt się nie obrazi :D GUI przepisze chyba od nowa i jeszcze bardziej ułatwię korzystanie z niego, dodam suwaki i kilka dodatków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camorra Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Jako GG się przyda :) Tyle że konferencyjne lan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 konferencyjne LAN? Niby czemu. Odrobina wyobraźni, przekierowanie portów i już obie części "konferencyjnego LAN" brzmią równie bezsensownie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skowron1993 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 silnika juz dawno nie piszę( pracuję nad czymś innym :P ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 poddal sie, HA! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skowron1993 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 poddal sie, HA! Nie, po prostu zauważyłem że tu nawet nikt nie ma ambicji by napisać MMORPG'a( a miał to być silniczek do użytku dla innych ) i zaprzestałem pisania :) Przestałem pisać silniczek i wziąłem się za własną grę. EDIT: Na Twoim profilu widnieje opis: 13.07.2011 - 500 postów 12.08.2011 - 1000 wejść na profil 21.12.2011 - 1000 postów 25.12.2011 - 1500 wejsc na profil Widzę że rejcuje cie spam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 ale to nie ja mam warna za spam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skowron1993 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 ale to nie ja mam warna za spam ;) Ale to ty się jarasz ilością swoich postów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi