Elevator Opublikowano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 mam game restart jak sie padnie ale i tak sa jakies uchyły tj gra nie dziala tak jakby byla wlaczona 1wszy raz, jest jakis sposob na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 yyy rozwin 'tak jakby byla wlaczona 1wszy raz' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Przykład z Shota - przy normalnym uruchomieniu jak wybierasz poziomy z menu to wszystko ładnie widać, ale jak w czasie gry klikniesz escape (zapisałem we wciśnięciu go funkcję game_restart() właśnie) i przejdziesz do menu z wyborem planszy, to rozwijane listy będą źle działały :/ To taki jeden z efektów dziwnego działania tej funkcji. Btw. mnie też to dziwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 game_restart() działa na tych samych zasadach, co game_save() i game_load(). Nie wszystkie dane zostają zresetowane do pierwotnych wartości, np. ds_funkcje, surfaces, particles. Także dane w DLL-ach nie zmieniają się. Dlatego niektóre rzeczy trzeba resetować ręcznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 14 Grudnia 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 Dlatego ja zawsze robię w pierwszym roomie wykonanie kodu który inicjuje grę i od razu przechodzę do drugiego (więc tego pierwszego nawet nie widać) - i potem z menu jak się odpala grę, to ustawia się wszystkie zmienne potrzebne w grze, więc jak chcę zrestartować to wracam do menu - game_restart() jest średnio użyteczne w bardziej skomplikowanych produkcjach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi