Burn69 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Siemacie ludzie. Czy jest gdzieś w necie przykład coś pod wzór whammy w Guitar Hero? Że np. Ruszam szybko myszką góra, dól, góra dół... I to zniekształca dany głos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 nie wiem na czym polega to twoje whammy ale domyślam się że chodzi o wysokość dźwięku, tak? Jeśli tak to: 1. Pobierz dowolny dll umożliwiający manipulację pitch 2. Ustaw mysz na środek 3. Pobierz pozycję myszy i porównaj ze współrzędnymi środka a otrzymasz jak bardzo się wychyliła 4. Ustaw mysz na środek znowu 5. Na podstawie pobranego wychylenia zmień pitch dźwieku. 6. ???? 7. Profit! Jeżeli blokada myszy jest niepożądana to zmień punkty 3-5 i usuń punkt 2: 3. Stwórz obiekt z mp_linear_step lub move_towards_point w stronę myszki ale jak osiągnie współrzędne to ma mieć speed=0, prędkość rosnąca 4. Pobieraj vspeed obiektu 5. Na podstawie wartości vspeed zmień pitch dźwięku. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burn69 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Whammy to wajcha w gitarze, grales kiedys na elektryku? Jak się ją ciągnie to ona zniekształca dźwięk, o takie coś mi chodziło. To co mi zaproponowałeś może służyć chyba tylko jako suwak do zwiększania i zmniejszania dzwięku. Ale to dobre jest, nie wiesz czy da się w niego włożyć jakiś efekt? Choćby taki jak mają equalizery w winampie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Tak jak napisałem, manipuluj pitch, tylko delikatnie z dużą prędkością a wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 XeAudiere.dll obsluguje pitch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burn69 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Dzięki, już mam bo znalazłem na Gm Clanie wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 13 Grudnia 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Winamp korzysta z DLLek, zatem też mozesz z nich skorzystać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burn69 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Jak mogę znaleźć informacje o tym jak je wykorzystać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Jak mogę znaleźć informacje o tym jak je wykorzystać? Poszukaj stron domowych tych dllów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi