Sminer Opublikowano 15 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Witajcie ! Mam problem z Pathem i jego kolizją. Mam 2 samochody. Jednym z nich ja steruje, a drugi jedzie wskazanym pathem. I tu jest moje pytanie. Czy idzie zrobić (Liczę na to, że idzie) aby samochod jadący pathem podczas zderzenia z moim samochodem odpychał go od siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Raczej wątpię, jeśli jadą po wyznaczonym, ogrodzonym torze to napisz mu AI, jeśli nie to stwórz obiekt i porozstawiaj go na mapie i według nich jeździł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Możesz zrobić że jeśli ty w niego uderzysz to się odbijecie. Ale to może zbyt płynnie nie wyglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Da się to zrobić, ale trzeba napisać system odchyleń od ścieżki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ILOSZ Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Ale czy tobie chodzi o to żeby ten samochód jadący po pathu był odpychany (tak jak to zrozumieli urzytkownicy nademną), czy żeby twój samochód był odpychany przez ten jeżdżący po pathu (tak jak ja zrozumiałem)? Bo jeśli to drugie, to jest to stosunkowo proste. Pokombinuj z motion_set(). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKiD Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Prawdopodobnie chodzi o obydwie opcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sminer Opublikowano 18 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Chodzi mi o to aby to moj samochod był odpychany ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi