kt1117 Opublikowano 14 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Witam, mam pytanie. Czy kod: if (warunek) { n++; } Wykona się wolniej niż: if warunek add n 1; ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 14 Września 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Nie wiem ale po co ci klamry w tym przypadku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 14 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Mam taki nawyk. Proście to później rozbudować i ładniej wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 14 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Zadanie: Napisz ten kod w ide i checknij disassembly window? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 14 Września 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 No cóż, w odpowiednich warunkach to pierwszy kod będzie działał wolniej niż wyświetlenie 1 klatki Crysisa 2 na ekranie... sprawdź sobie na jakimś sprzęcie i tyle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudy Opublikowano 7 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Wg mnie asm byłby szybszy (n++ dodatkowo zwraca wartość no i że jest to postinkrementacja to zużywa dodatkową pamięć na zapis wcześniejszej wartości), chyba, że będzie jakaś silna optymalizacja kodu, która sprowadzi to do inc [a]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 7 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Wg mnie asm byłby szybszy (n++ dodatkowo zwraca wartość no i że jest to postinkrementacja to zużywa dodatkową pamięć na zapis wcześniejszej wartości), chyba, że będzie jakaś silna optymalizacja kodu, która sprowadzi to do inc [a]. To podstawowa optymalizacja, takie oczywiste rzeczy kompilator wyłapuje bez problemu(w bardziej skomplikowanych przypadkach nie jest to takie pewne i lepiej dawać ++sth gdzie się tylko da). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi