m@rcixxx Opublikowano 4 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Witam, napisałem ten temat ponieważ kompletnie nie mam czasu na stworzenie tego elementu gry a nie chcę, żeby projekt zamarł. Potrzebuję osoby, która po prostu będzie tworzyła scenerię w taki sposób jak w tym przykładzie: https://gmclan.org/up348_4_edytor_przyklad.html (przykład Platyny) Większość grafik jest zrobiona (backgroundy, drzewa i inne rośliny, budynki, el. gosp. domowego), ok. 200 grafik. Lista czynności, które trzeba zrobić: - dodawać obiekty i sprite'y tak jak w przykładzie, tzn sprite0, sprite1....sprite999; object0, object1...object999 i dodać obiekty, które będą rysowały tło/ziemię - zrobić poprawki grafiki w edytorze gm'a (usunięcie tła>'erease color'; wyostrzenie>'sharpen' x2 najmniejszy stopień; lekkie przyciemnienie>'intensivity') - ustawić depth - ustawić maski (np. kwiatki nie powinny mieć maski, ogólnie - to co wyższe od człowieka ma mieć maskę) Lista czynności, które można zrobić: - dodanie własnego kodu (np. na bujanie się drzew) W razie czego proszę nie ruszać pliku "gra". Jeśli ktoś się podejmie zadania to ja przeeksportuję obiekty i sprite'y do pliku z projektem gry. Wydaje się to wszystko straszne ale będzie to głownie polegało na wielokrotnym powtarzaniu kilku czynności na co ja czasu na prawdę nie mam :D. Nie gwarantuję uśmiechu ani pieniędzy niestety :/. Ale gwarantuję satysfakcję ze współpracy w projekcie :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 4 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Hahaha, myślałem że to temat Pakła :D a tu niespodzianka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 5 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Kurde marcinnxxx zajmij sie w końcu grą od początku do końca T_T Wkurza mnie to już , najpierw robiłeś platformówkę wszystko zaprogramowane grafiki były , a ty wyjechałeś , że nie chce ci się robić map . No człowieku weź się do roboty , a nie serwujesz powtórki z rozrywki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcixxx Opublikowano 5 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Ja nie potrzebuję map (bo tym się ktoś z forum zajmie) tylko edytora. Jeśli masz minimalne pojęcie o gm to spokojnie dasz radę zrobić to co napisałem, będziesz kopiował tylko dodawał obiekty tak jak napisane w pierwszym poście, zmieniał depth i maskę. No i na pewno bardzo dobrze byś grafiki poprawił, do tego wystarczy gm'owy edytor (a efekty takie jak na budynkach ze screenów). Mi się studia zaczynają więc na prawdę nie mam czasu a chcę, żeby projekt do przodu szedł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheriff99 Opublikowano 5 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Ja bym z chęcią pomógł, ale nie mam pro. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcixxx Opublikowano 6 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Ja bym z chęcią pomógł, ale nie mam pro. :( Poszło pw ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 marcixxx, ty hakerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 HAHA:D Tez byłem pewien że temat Paqooo. Tylko że jemu ktoś pomoże,on ma dużo zrobione a nie od zera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 6 Września 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Pomoc na gmc, dobre sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 dziwisz się, ja kiedyś byłem pomocny, cholernie bardzo, tylko teraz już za stary na to jestem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Za stary? No coś ty. Wlepiasz bany w imię Czcigodnego Regulaminu i bronisz nas, maluczkich przed złymi postami imperatora Bedzioma. To ma być nic? Spójrz na mój awatar i napisz czy Cyckoczy cię lubią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcixxx Opublikowano 7 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Nadal poszukuję pomocnika/ów. Wiem, że większości się rok szkolny zaczął ale z tego co zauważyłem i tak chętnie tu zaglądacie i piszecie ale robić ni ma komu :). Co mam zrobić, żeby się ktoś zdecydował ? Pokazać wszystkie grafiki ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 7 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Ale zapewne z idiotami nie pracujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcixxx Opublikowano 7 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Ale zapewne bawisz się ze mną a i tak byś mi nie pomógł ? Załóż temat dla fanów wrestlingu i tam mnie zjedziesz za chamstwo ale tu masz pisać czy pomagasz czy nie, ok ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 7 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Hmmh. 'Idiota' było zapewne mniej grzeczne od tego, że jestem fanem Wrestlingu, hm? Wracając do tematu zdziwiłbyś się... Mógłbym ci pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcixxx Opublikowano 7 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Kurr, skrzynkę masz pełną xd. piszę tutaj :D: "Ważne żeby było zrobione dokładnie jak napisałem w poście (wg wskazówek :)) , czyli żeby człowiek od wystroju lokacji wziął i nie musiał oddawać do poprawki :D. Jak by co to sobie nakładaj grafiki na backgroundy, dla testu i będziesz patrzał, czy nie ma obwódek białych itd, ok ? Ale namieszałem :D." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 No, serio. Trochę namieszałeś. Więc tak prosto. Kodzić nie będę bo nie umiem chyba że mi pokażesz co konkretnie gdzie wpisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcixxx Opublikowano 9 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Przepisuję z pierwszego posta z poprawkami Lista czynności, które trzeba zrobić: - dodawać obiekty i sprite'y tak jak w przykładzie, tzn sprite0, sprite1....sprite999; object0, object1...object999 i dodać obiekty, które będą rysowały tło/ziemię (kod dostaniesz) - zrobić poprawki grafiki w edytorze gm'a (usunięcie tła>'erease color'; wyostrzenie>'sharpen' x2 najmniejszy stopień; lekkie przyciemnienie>'intensivity' (w razie potrzeby, niektóre grafiki nie potrzebują w ogóle poprawek)) - ustawić depth - ustawić obiektowi z daną liczbą sprite z tą samą liczbą :), np. "object7" ma mieć sprite'a "sprite7". - ustawić maski (np. kwiatki czy kępy trawy nie powinny mieć maski, ogólnie - to co wyższe od człowieka ma mieć maskę) - dodanie kodu, m.in. na bujanie się drzew (kod dostaniesz). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 No dobra. Moje GG 22300664. Pomogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi