Prodayle Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 witam ponownie chcialem sie zapytac (tylko prosze mnie nie wyzywac od idiotów ani od troli) jak co zrobic zeby stworzony objekt (lub sprite) usuwal sie gdy dojdzie do ostatniej klatki w animacji jego sprite'a? naprawde nie znam gml jeszcze tak dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 GML if ( image_index >= sprite_get_number( sprite_index ) - 1 ) instance_destroy(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prodayle Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 a konkretnie w jaki sposób to użyć? sorry jestem zielony :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sernat Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Wchodzisz w edycję obiektu. Add Event. Step. Przeciągasz klocek "Execute piece of code". Wklepujesz to, co podałem. Stawiasz mi blanta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Zielony to twój naturalny kolor? Pewnie odróżniasz się w tłumie ^^. Wklejasz to w step. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prodayle Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 no stary, jesteś boski :D dzieki wielkie :) :) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Do tego typu akcji istnieje także event: 'Animation end' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi