exp Opublikowano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Tytuł: DDM9 Gatunek: TDS/survival Opis: Całkiem niedawno gra pojawiła się na forum jako demo i zebrała całkiem przyzwoite oceny, więc postanowiłem ją dokończyć. Ziemia weszła w kontakt z zagrażającą jej obcą cywilizacją. Na jej rodowitą planetę został wysłany oddział marines mający przygotować wszystko do ataku. Standardowo wszyscy zostali wybici i jedynie nasz heros zdołał uciec - teraz musi w pojedynkę wypełnić misję. - 3 bronie - 5 misji - 8 rodzajów przeciwników Download: https://gmclan.org/up6779_4_ddm9FULL.html Rozmiar pliku: 6MB Autorzy: Programowanie: Explosivo Fabuła: Explosivo Grafika: Explosivo Dźwięk: Explosivo (za wyjątkiem okrzyków z Quake 2 oraz muzyki podczas bitwy z finałowym bossem, którą jest "Withershins" zespołu Watain) Screeny: https://gmclan.org/up6779_5_fscreen1.html https://gmclan.org/up6779_5_fscreen2.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zara lukniemy :lol2: Ocene dam w edicie :thumbsup: EDIT: Gameplay:4/5 Grafika:3+/5 Muza: Tutaj raczej nie ma czego oceniać ^_^ //------------Plusy------------// Fajny efekt rozmycia :thumbsup: //------------Minusy------------// Ammo się nie kończy.Czasem jest tak, że zombie jak jest mniej więcej w takiej odległości: > - player o - zombie >---------o To wtedy teleportuje się obok mnie i mnie nawala. Nie widać grafy nabojów. A poza oceną gry, jeśli możesz mi powiedzieć, to jak osiągnołeś ten efekt? Chodzi mi o ten ,że jak rozwale tego niebieskiego to wtedy taki efekt fajny jest. :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozone15 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Może być, nawet fajne efekty. Sam od jakiegoś czasu odświeżam mój stary silnik właśnie pod produkcje tego typu. Nie doszedłem do końca, ale później to zrobię. Na razie 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 29 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Muza: Tutaj raczej nie ma czego oceniać Dlaczego? W grze są cztery utwory, z czego trzy mojego autorstwa. (poza tym, liczą się też odgłosy i ich dopasowanie) To wtedy teleportuje się obok mnie i mnie nawala. Nie widać grafy nabojów. Oba efekty zamierzone. Wiem, że zdarzają się z tym błędy, ale litości - to jedna z moich pierwszych gier :P Chodzi mi o ten ,że jak rozwale tego niebieskiego to wtedy taki efekt fajny jest. Zapewne chodzi ci o blur. Silniczek do tego mam dość dawno, ale prawie na pewno z tego forum - szuknij. Btw. jeśli doszedłeś tylko do niebieskiego, to raczej nie masz co w tej grze oceniać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Doszedłem dalej spox, ale mówie o tym efekcie. A jeśli chodzi o muze, to dlatego powiedziałem że nie ma czego oceniać, bo zbytnio mi się niepodoba. A ten efekt idealnie pasowałby w bonusie do projektu DT, :thumbsup: dlatego pytam. Wydaje mi się, że mam all przykłady z GMC i raczej żadnego niepominąłem, ale sprawdze dla pewnosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 185 killow/punktow gra fajna, niestety tylko na jeden raz. Fajny klimat, angielski koslawy, za efekty duzy plus. Popraw grafike na mniej paintowa i slij to do yoyo, marze zeby zagrac w to na androidzie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 A niewiadomo czasami, jak z tym GM Studio ? Chodzi mi o komendy, czy można mieć, tą swoją gierke np. i zapisać poprostu ją na androida, czy trzeba pisać od nowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 GMstudio jeszcze nie ma, wiadomo jedynie że będzie to GM standard z dodatkową opcją konwertującą w file>conversion a no i runner będzie miał c++ a nie delphi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Chyba tego efektu nie ma na GMC ,jak możesz podeślij kod na PW, czegoś nowego się naucze no i do gry bendzie :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 gra taka sobie, grafa tylko taka kiepska, już wolę dyzmka dzieła, 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 gra taka sobie, grafa tylko taka kiepska, już wolę dyzmka dzieła, 3/5 Jak kto woli. :) Jak dla mnie, dzymka ,,dzieła" nie są fajne, byłyby gdyby je dopracował, ani nie kopiował z przykładów, tylko sam pisał. :sleep1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 panie, u niego liczy siem fabuła, gdy sobie wyobrazisz złożoną grafikę, karkołomny poziom trudności i inne eciepecie to gry dyzmka są lepsze od tych call of duty i innych gier, ale trzeba to sobie wyobrazić bo tego niestety nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 panie, u niego liczy siem fabuła, gdy sobie wyobrazisz złożoną grafikę, karkołomny poziom trudności i inne eciepecie to gry dyzmka są lepsze od tych call of duty i innych gier, ale trzeba to sobie wyobrazić bo tego niestety nie ma Haahahahahahhahaha :lol2: wyobraźnie powiem ci masz nadzwyczajną :thumbsup: haahah x2 wtedy gry dzymka są lepsze od COD'a, co jak co, ale gry dzymka nawet jeżeli miałyby 10/10 za fabułe w ocenach, to i tak grywalność i grafika są... szkoda słów, chociaż grafika nie najważniejsza i nie była taka zła, ale grywalność? Blokujesz się w ścianach itp. rzeczy, to nie jest fajne. Niech popracuje nad tymi dwiema rzeczami, to może, może coś z tych jego gier będzie. Z jednym się zgodze ;) tego nie ma.Zanim daje się gre na forum, lub jej demko, samemu trzeba się czegoś nauczyć, napracować się, a nie kopiować all z przykładów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 To była ironia :/ --- @topic - zasysam. Ocena w edicie. Screeny wyglądają fajnie. Edit : ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Draw Event for object oCtrlLight: Trying to use non-existing surface. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 To była ironia :/ --- @topic - zasysam. Ocena w edicie. Screeny wyglądają fajnie. Może troche za ostro, ale to nie gra planszowa, żeby sobie wyobrażać grafike lepszą od COD'a w grze topdown + do tego słabej... I to nie ironia, to fakty.Blokowanie się w ścianach, kopiowanie kodu z przykładów... Jaka jest satysfakcja z robienia takiej gry? Jak mógłbyś się cieszyć z dobrych ocen za gre, która w 80%+ nie zawiera twojego kodu. Jeśli czegoś nie potrafisz, to się nie zabieraj do tego, zanim się czegoś nie nauczysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Post IamTheLaw'a to była ironia, sarkazm! On nie pisał na serio! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Jeśli tak, no to ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 30 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 @Bedziom Z tego, co pamiętam, to samo miałeś z demówką - i raczej tylko ty, nie mam pojęcia, czego to wina, a "odinstalować" tego niestety nie mogę, bo wiąże się to z paroma aspektami rozgrywki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 :( Ale miałem tak na kilku kompach :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Haahahahahahhahaha :lol2: wyobraźnie powiem ci masz nadzwyczajną :thumbsup: haahah x2 wtedy gry dzymka są lepsze od COD'a, co jak co, ale gry dzymka nawet jeżeli miałyby 10/10 za fabułe w ocenach, to i tak grywalność i grafika są... szkoda słów, chociaż grafika nie najważniejsza i nie była taka zła, ale grywalność? Blokujesz się w ścianach itp. rzeczy, to nie jest fajne. Niech popracuje nad tymi dwiema rzeczami, to może, może coś z tych jego gier będzie. Z jednym się zgodze ;) tego nie ma.Zanim daje się gre na forum, lub jej demko, samemu trzeba się czegoś nauczyć, napracować się, a nie kopiować all z przykładów... ROTFL. Toć się pan rozpisał i dostarczył mi śmiechu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 30 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Ale miałem tak na kilku kompach :< Tym bardziej nie wiem, o co chodzi, być może we wszystkich kompach masz jakiś sprzęt, który strzela fochy na moją grę (karta graficzna czy coś, nie znam się na tym za bardzo). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 ROTFL. Toć się pan rozpisał i dostarczył mi śmiechu Bardzo się ciesze. :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi