Bedziom Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Siemka. Tak jak w temacie, nie działa mi Game Maker 8.1 (Lite, jeśli to ma jakieś znaczenie). Po włączeniu go wywala się program i Winda się pyta, czy wysłać raport do MicroSoft'u. Ba, nawet nie można powiedzieć, że się włącza. Od razu wyskakuje "raport o błędach" :o Zainstalowałem z instalki ze strony YoYoGames. Instalowałem już 3 razy, a gm8.1 uparcie odmawia współpracy. Czemu tak się dzieje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Po 1 możesz mieć wirusa(chociaż to marny pomysł bo raczej by wirus nie skupiał się tylko na GM'ie). Po 2 najpierw skasuj całego GM'a 8.1 (bez projektów) i dopiero zainstaluj go znowu. Albo coś masz zryte w systemie ,chociaż w to wątpie ,wkońcu co mógłbyś popsuć przypadkowo ,ale jednak popatrz czy inne programy tak czasem nie mają. Jakby nic nie pomogło ,zawsze możesz zainstalować system znowu bez formatowania ,bądź dać napraw. Marne pomysly ,ale nie zabardzo wiem co mogło się popsuć ,radze spróbować 2 pkt. jeżeli tak jeszcze nie robiłeś (wiem ,że instalowaleś jeszcze raz ,ale może nie kasowałeś plików tylko instalowałeś akurat na ten sam folder z tymi samymi plikami) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 24 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Dobra, wypróbuję pkt 2 :) E: nic to nie pomogło :( Zainstalowałem w starym, ale oczyszczonym folderze - to samo. Zainstalowałem w nowym, pustym - to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 W takim razie to bład ,ale nie w GM'ie ,spytam tak ,czy coś czasem nie blokuje ci GM'a? Skoro jest komunikat o wysłaniu raportu a GM 8.1 jest bez skazy to może go coś blokować. Firewall czy cokolwiek innego ,sprawdź czy tak czasem nie jest :sleep1: Antywirem przeskanowałbym kompa na twojim miejscu ,nawet jeśli to mało prawdopodobne z tym wirusem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 24 Czerwca 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 A wyczyściłeś Application Data z Game Makera ? On instaluje się takze w tym folderze (Win7: wpisz w Eksploator %APPDATA%, win xp to bodaj C:\Documents and Settings\username\Dane Aplikacji). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Też prawda ,tam zapisują się różne informacje ,może coś się przestawiło ,albo źle zapisało. Znając gnyska ma racje^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 24 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Niet. Nie mam tam żadnego folderu odpowiadającego z GM'a ;d Teraz po instalacji sprawdziłem - tam się żaden folder nie tworzy. Błąd w instalce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zainstaluj jeszcze raz i jak nie utworzy folderu to łap:https://gmclan.org/up7191_4_GameMaker.html (8.1.91 lite) i wklej to do folderu %appdata% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi