baca Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Czy może już ktoś z was rozgrysł jak twożyć aplikacje w cpp na androidzie? Męcze się i nie wiem jak zmusić ndk do działania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 z tego co wiem mozesz to robic jedynie przez jave z odpowiednim sdk. kompilator c++ musialby umiec zapisywac wtedy w zmodyfikowanym *.jar co tez utrudnia sprawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 13 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Czyli wiesz mniej niż ja, te odpowiednie sdk nazywa się ndk. Z tego co wiem pod eclipse jest plugin ADT. ale ja pisze w netbens i nigdzie nie znalazłem odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 13 Czerwca 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 A czasem Androidy nie mają jakiejś dziwnej Javowej składni i swojego specyficznego zamkniętego kompilatora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 tak, jest to java+sdk, nie wiem jak to moze stykac z c++ jako kompilatora android uzywa netbens'a wlasnie lub j2me compiler(tak to sie zwalo?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 O Boże, wszystkie ciotkiniedoinformowane chłopaki pokroju Gnyska i TheMarcQ, proszę, nie piszzcie na temat czegoś o czym nie macie pojęcia. Są dwie opcje. Piszecie w Javie, z bibliotekiami Androida, i macie uruchamiane swoje appki w Dalviku (maszyna Javy). Piszecie w C++ z bibliotekami Androida. App jest uruchamiany natywnie. Działa szybciej. Tak piszą gry na Androida... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 O Boże, wszystkie ciotki pokroju Gnyska i TheMarcQ, administratora i mnie nazwac ciota... madry ruch, nie ma co, bro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 administratora i mnie nazwac ciota... madry ruch, nie ma co, bro. :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 15 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Są dwie opcje. Piszecie w Javie, z bibliotekiami Androida, i macie uruchamiane swoje appki w Dalviku (maszyna Javy). Piszecie w C++ z bibliotekami Androida. App jest uruchamiany natywnie. Działa szybciej. Tak piszą gry na Androida... Kofel ma racje z tym że cpp i tak trzeba odpalić przez jave. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi