Kimonek Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Tytuł: The GroustGatunek: RpgOpis: The Groust to gra, w której wcielasz się w jednego z trzech bohaterów. Do wybrania jest rycerz, mag oraz łucznik.Każdy bohater posiada umiejętności , które pomagają w zabijaniu potworów.Należy wykonywać zadania, zbierać wszystkie rzeczy , które mogą się przydać.Autorzy:Programowanie:MagicTeam ( Kimonek i ediepl )Fabuła: Tymczasowo brakGrafika: MagicTeam (Kimonek i ediepl) niektóre - internetMuzyka: Tymczasowo brakScreeny: Prace nad projektem:System QuestówNowe grafikiAnimacja szkieletowaUmiejętnościHud Legenda :Zielony - UkończoneCzerwony - Nie wykonaneNiebieski - Teraz pracujemyDemo przewidywane pod koniec maja, możliwe że wyjdzie wcześniej , lub później...Credits dla : karolo320 - pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Gdzie można nabyć atak-laskę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Miało być laską ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Laska znaczy laska, czy laska to laska?;) Kiedy będzie jakieś demo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 @up:"Demo przewidywane pod koniec maja, możliwe że wyjdzie wcześniej , lub później..." Jest napisane na końcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 bardzo fajnie się zapowiada, czekam na demo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcixxx Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Na razie ocenię wygląd (ale nie grafikę). Jak dla mnie to powinieneś całkowicie przerobić ten hud, bo moim zdaniem jest źle rozplanowany, 'staty' nie powinny chyba być tak na wierzchu, co nie (chyba, że to wszystkie będą :)) ? No i te paski to można by zrobić nie na hudzie ale np. pod portretem gracza, bo teraz to wygląda jak hud od strzelanki jakiejś. I jeszcze ekwipunek w formie listy, hmm... nie wiem czy to specjalnie czy z braku możliwości tak jest zrobione ale ja bym był za przerobieniem na normalny (żeby pasowało do slotów na poszczególne itemy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kimonek Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Pasek na dole będzie albo przeniesiony , albo ulepszony . Staty będą pod klawiszem np ,, L " . Ekwipunek na razie zostawiamy, jeżeli mielibyśmy z nim problemy to go zmienimy. E: Jeśli macie jakieś pomysły , albo co chcielibyście zobaczyć w grze to pisać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 A i owszem, coś INNOWACYJNEGO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Coś czego jeszcze nie widziałem w takich grach, coś świeżego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kimonek Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Postaramy się :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Może że jak zaatakuje Cie przeciwnik zaatakuje to losuje czy dostales w noge, reke czy cos innego, a jak dostaniesz w noge to chodzisz wolniej, w reke mniejsze obrazenia czy cos. I do medyka zeby uleczyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kimonek Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Hmm.. Nawet ciekawe , może pozmieniamy to trochę i wrzucimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Używaj wszystkiego z umiarem. Nie lubie takich gier w których programiści starają wsadzić jak najwięcej, przez co traci na tym rozrywka. Edit: Znajdź złoty środek, a gra będzie o niebo lepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kimonek Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Wiem. Nam nie zależy na grafice, tylko na grywalności. Myślę , że będziemy robić tak zwane ,, patche" lub ,, update " w których będziemy dodawać różne funkcję. Co o tym myślicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 8 Maja 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 A ja mam inną radę: skończ tę grę i tak nie skończysz :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 A może skończy ;d Swoją drogą zawsze chciałem napisać RPG, ale nie mam chęci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kimonek Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Grę skończymy i nie robię sam tylko z ediepl. A tak w ogóle , czemu nie ocenicie ? :D Zależy nam na ocenach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Co oznacza tytuł gry? Ani słownik, ani Google Tłumacz nie chcą mi pomóc w rozwiązaniu tej zagadki. Próbowałeś już używać maski alpha na drzewach? Teraz odpychają, a zapewniam, że będzie dużo lepiej, jeśli ich użyjesz. Tzn. wiem, że zmienisz grafikę, ale chociaż wypróbuj ten sopsób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kimonek Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Tytuł nic nie oznacza bo jest ,, własny". Z tą maską popróbujemy Można powiedzieć że oznacza naszą grę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Co myślicie o takim hud: (by kimonek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Zależy czy to jest szkic, czy ostateczny wygląd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 @baca: haha Macie "Pasek XP", ale też "Doś". To jakieś odrębne wartości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ediepl Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Mój błąd, w takim razie bez tego "doś" :mellow: @baca:Oczywiście szkic :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Ładne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kimonek Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Poprawiony hud E: Jak dodamy nowy hud do gry , to wrzucimy całkiem nowe screeny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Lvl mógłby być na samej górze, nam paskami. A w dolnej części avka imię bohatera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kimonek Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Imię gracza dodamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcixxx Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Wywal wreszcie te staty! Nie grałeś nigdy w rpg prawdziwego zdarzenia ? Tam wszystko jest pochowane bo tyle tego jest że hoho. I coraz bardziej zaczynam dochodzić do wniosku, że to będą jedyne staty w twojej grze. A poza tym, ten hud nadal wygląda jak do shootera, bardziej niż wtedy. Zrób ładną przestrzeń na dole (1024/800/600x100/50), tam daj sloty na czary i itemy, daj przyciski z odnośnikami do menu, karty gracza, ekwipunku i inne, dodaj ew. okno dialogowe. A w górnym lewym/prawym rogu prostokątny awatar, paski na życie, manę i exp szerokości awatara i grubości 5-10 pikseli, jeden pod drugim i będzie gitara! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kimonek Opublikowano 9 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 To jest przykładowe ... Za ,, atak " oraz ,, obronę " będzie coś innego, jeszcze myślimy co, staty będą pod ikoną ,, Bohater " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi