iczigo Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Jak w GML przesłać obraz z jednego gracza do drógiego w błyskawicznym tępie? Chce aby co sekunde robił mi się zrzut ekranu mojego okna i przesyłał do drógiego gracza i wyświetlał się w jego oknie. Potrzebne mi to jest bo robie taką grę i doszedłem do tego, że chciałbym zrobić w niej tryb multiplayer. :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Huh, bo ci uwierzą, że do gry... W GMie to średnio ma sens, bo screen_save tnie kompa. Ale jak już bardzo chcesz: screen_save -> ładujesz plik w 39dllu -> wysyłasz kilka pakietów po parcie pliku -> zamykasz plik i usuwasz go. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 chcesz zrobic wlasnego radmina? nie cenisz sie za wysoko? gm sie do tego nie nadaje, probowalem, 1fps i to w porywach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 probowalem, 1fps i to w porywach Jeśli chce przesylac obraz co sekunde to nie widzę problemu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Chyba spróbuję w trochę inny sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zapisz backbuffer do pliku, skompresuj go np za pomocą zliba, wczytaj binarnie i wysyłaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 a bedzie to trwalo od hoja i ciut ciut. chyba lepiej w serwerze zapisac co drugi-trzeci piksel do bufora i wsylac czesciami, wtedy client powinien skladac te czesci i generowac przechwytywany obraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 W gm? lepiej tą całą operacje przerzucić do nativa zrobić dll-a na bazie gm-api snaka połączyć z 39dll i tak by było najszybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi