Roki Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Nie wiem dlaczego ale jak instaluje XP na moim lapku HP dv6500 pokazuje mi że nie wykrywa dysku twardego :/ Szukałem w google, trzeba jakieś sterowniki płyty głównej, czy coś w ten deseń, ale jakie będą dobre dla mojego lapka? ;o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Standardowy problem z dyskiem SATA. Weź ściągnij obraz instalki SP3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Co jeżeli już będę miał ten obraz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Wypalić i bootować z tej płytki komputer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 W niektórych biosach da się zmieniać tryb? dysku i XP widzi bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 U mnie się nie da :/ Spróbuje to z SP3, tylko płytki skombinuje xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Standardowy problem z dyskiem SATA. Weź ściągnij obraz instalki SP3. Czyli to, że mam SATA może być powodem odczytywania jednej płyty na dziesięć? Bo przedtem, z ATA nie miałem takich problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Po prostu XP to już przestarzały system i stare wersje jego instalki nie zawsze sobie radziły z dyskami SATA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Jeszcze poczekam na ósemkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Widzę, że bogaty jesteś i stać cię na nowy komputer - ja niestety nie mogę sobie pozwolić na taki luksus ... Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Właśnie, jeśli można wyłączyć RAID w BIOSie to i z SP2 jest szansa, że ruszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 To już wiemy, czemu jesteś takim zwolennikiem linuxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 W BIOS'ie nic praktycznie nie mogę zmieniać :/ Okrojony do minimum :C Mam wypalony SP3, spróbuję to jutro zainstalować, oby się udało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Wypaliłem SP3, bootuje z tej płytki i nic. Miga tylko "_" po czym zaczyna wczytywać system :/ Jakieś inne sposoby na uzyskanie XP na tym lapku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Kiedyś coś takiego miałem (ale w trakcie instalacji), wyjmij dysk i spróbuj "odpalić", jeśli się odpali, prawdopodobnie będziesz musiał zdezintegrować system Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Nie chce wyjmować dysku, bo: - troche się boje, - pewnie gwarancje stracę :/ Poszukam jakichś sterowników, tak jak wyczytałem na innych forach, może się uda, a jak ktoś ma inne pomysły, niech pisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Gwarancję stracisz jak plombę zerwiesz. Jak odkręcisz pokrywę dysku i nie ma żadnych nalepek, to nic nie stracisz. Chyba, że młotkiem to będziesz robił czy coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Dobra, przy użyciu nLite przerobiłem instalkę dodając do niej sterowniki SATA, ale teraz mam kolejny problem ;c Po instalacji XP, nie chciał mi się bootować 7, no to wziąłem jakiś program który zmienił MBR no i bootloader. Teraz 7 włącza się bez problemu, ale jeżeli wybieram XP pokazuje jakiś błąd, oraz "Plik: /nblr", czy jakoś tak. Jak to naprawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi