pacman Opublikowano 19 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 poszukuje takiego bo sam nie umiem zrobić bo to trudne... mialem gdzies taki ale zgubilem :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 19 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 Jak to trudne: if(place_free(x,y-10) { vspeed -= 10; } Jeżeli to jest trudne to ja nie wiem, jest też możliwość że nie o to Ci chodziło. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacman Opublikowano 19 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 mi chodzilo o jakis bardziej rozbudowany od razu ze skakaniem i wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 19 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 To może ściągnij przykład platformówki z www.gamemaker.nl ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacman Opublikowano 19 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 raczej nie bo nieznam angieskiego. Pamietam ze ktos w uploadziee tu mial przyklad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 19 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 mi chodzilo o jakis bardziej rozbudowany od razu ze skakaniem i wszystkim Huh? Odrazu ze skakaniem?A ja myślałem że to właśnie jest skakanie :P, a to "wszystko" to co według Ciebie, bo ja jasnowidzem nie jestem :| raczej nie bo nieznam angieskiego. Pamietam ze ktos w uploadziee tu mial przyklad Przecież nie musisz znać angielskiego "dobrze", wystarczy że sciągniesz przykład i patrzysz, coś przestawiasz i zobaczysz efekt jaki ci wyjdzie, a na commentsy nie musisz patrzeć :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 19 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 W stepie: if place_free(x,y+1) { gravity_direction=270 gravity=0.5 } else { gravity_direction=270 gravity=0 } Wciśnięcie klawisza skoku: if not place_free(x,y+1) vspeed=-12 Kolizja z solidem move_contact_solid(direction,12); vspeed=0 Ups! Jeszcze to w stepie: if (vspeed>12) vspeed=12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacman Opublikowano 19 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 mozesz mi dac jeszcze skrypt na ladne chodzenie?to skakanie jest swietne:) dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 19 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 Hm, nie wiem czy mi się wydaje, ale skakanie chyba było w FAQ ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacman Opublikowano 19 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 teraz popatrzyłęm i widze tez tam kod na chodzenie. zoibacze czy dobry jest i jak bedzie git to zamkne temat. EDIT: niestety chodzenie mi jakos nie chce chodzic :) jesli ktos moze zrobic jakis skrypt chodzenia ktory git bedzie to bardzo plz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 19 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 Ja powiem jeszcze raz - zobacz przykład na www.gamemaker.nl . Masz tam wszystko. Poza tym, w download jest przykład na bardziej zaawansowane chodzenie platformowe. Wystarczy poszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 19 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 Silnik platformówki : Fox Engine by FoxNL na GMCommunity(nie mylić z podróbą "FoxEngine by Crezzy''!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacman Opublikowano 19 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 juz niewazne bo przerwałęm robienie gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 19 Lipca 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 dostajesz warna, bo zawracasz dupe, jak ci dajemy odpowiedz to mowisz ze nie znasz angielskiego (gdzie tam nie trzeba znac, w koncu caly game maker jest angielski, to moze wogule go nie uzywaj, bo polskiego nie ma) a potem mowisz ze juz nie potrzeba, po dwoch godzinach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi