Moho Opublikowano 18 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2006 Witam Jest możliwość edycji wielkości room'a podczas działania programu ? Kombinowałem z room_width* i room_height. Napisałem coś takiego: get_integer('Szerokosc',room_width); Obrazu w oknie dialogowym widać szerokość room'a ale gdy już wpisuje inną liczbę to nic się nie dzieje. ^^" Niech mi ktoś pomoże, bede naprawde wdzięczny. Pozdrawiam =3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 18 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2006 Nie wiem na pewno, ale chyba room_width i room_height zostaje zatwierdzony przy kolejnym załadowaniu rooma, czyli musisz zrobic room_reset albo manualnie zmienic rooma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 18 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2006 Nie wiem na pewno, ale chyba room_width i room_height zostaje zatwierdzony przy kolejnym załadowaniu rooma, czyli musisz zrobic room_reset albo manualnie zmienic rooma. To i to odpada, potrzebuje w tej zmiany wielkości room'a w czasie rzeczywistym z obiektami na mapie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 18 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2006 Wartości room_width i room_height nie mogą być zmienione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 18 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2006 Wartości room_width i room_height nie mogą być zmienione. W takim razie jest inny sposób na zmianę wielkości room'a ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 18 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2006 Teoretycznie nie, w praktyce można użyć room_set_width i room_set_height, ale jak już mowilem bedzie to zatwierdzone przy następnym zaladowaniu rooma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 18 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2006 room_set_width(ind,w) Sets the width for the room with the indicated index. room_set_height(ind,h) Sets the height for the room with the indicated index. Z manuala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 18 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2006 A od razu spytam, jak zrobić taką siatkę w stylu standartowego edytora w GMie, żeby obiekty prosto i równo się "kładły" na mapę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 18 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2006 Yyy size = 32; x = round(x / size) * size; y = round(y / size) * size; Albo z div :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 18 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2006 Dobra zrobiłem nowy room z tą opcją żeby zadziałało na następny: with room_next(edit_room) { room_set_width(room,get_integer('Wybierz szerokosc',room_width)); room_set_width(room,get_integer('Wybierz wysokosc',room_height)); } room_goto_next(); ale nic z tego =T_T= To jak przynajmniej zrobić żeby w pierwszym roomie się ustawiało te ustawienia wielkości następnego room'a ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 18 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2006 Stworzyć nowego rooma i go "zedytować" :D Tylko że funkcjami GMa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 19 Lipca 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 czasem wasze myslenie logiczne mnie zalewa... po pierwsze with jest do obiektów, po drugie jak chcesz zmienić dane drugiego pokoju i już nawet dałeś to width co i tak nie działa, to dlaczego potem znowu piszesz room, która to zmiennna odsył nas do aktualnego roomu ? Ta wersja najprawdopodobniej będzie działać ppp=room_next(room_edit); //albo ppp=room_75 czt cos takiego room_set_width(ppp,get_integer('Wybierz szerokosc',room_width)); room_set_width(ppp,get_integer('Wybierz wysokosc',room_height)); room_goto_next(); a co do tego że nie da się zmienić room_width* i room_height* to ta fwiazdka w ich spisie oznacza że są read-only - tylko do odczytu, ale w kodzie programu tej gwiazdki już nie piszemy. To takie wyjaśnienie dla tych którzy jszcze nie wiedzą. btw. ostatnio dość sporo rozwiązań wam dałem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 19 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 Jak już coś to: ppp=room_next(room_edit); //albo ppp=room_75 czt cos takiego room_set_width(ppp,get_integer('Wybierz szerokosc',room_width)); room_set_height(ppp,get_integer('Wybierz wysokosc',room_height)); room_goto_next(); 2 razy daliście room_set_width! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 19 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 Fajnie... ale i tak nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi