pablo1517 Opublikowano 18 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 No więc jakoś pod koniec ostatnich wakacji kupiłem sobie w niemczech nowiutkiego Laptopa w sklepie komputerowym, z systemem Windows 7. Dziś mi wyskoczył komunikat, że ta kopia wygaśnie za 14 dni, żebym zrobił backupa plików i upgrade'nął system do "pełnego" Windowsa 7... WTF? Tzn. Że ktoś płaci za winde 3 stówki po to, żeby za jakiś czas mu wygasła i znów ma płacic 3 stówki? Ktoś coś z tego rozumie? Odrazu mówię, iż po wklepaniu winver widzę, że nie mam tak zwanej wersji RC - czyli wygasającej bety, ale za to mam napisaną date wygasniecia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 18 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Nie, żebym cię jakoś uważał za wybitnie głupiego, ale aktywowałeś go? Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 18 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Na laptopach zazwyczaj nie trzeba. Sam się instalował przy uruchomieniu, czy już był zainstalowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 18 Marca 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Skoro jest oryginalny, to masz prawo zadzwonić do Polskiego Supportu Microsoftu, ażeby Ci pomogli. Chyba, że jednak wgrano Ci wersję nie RTM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 18 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Można jakoś sprawdzić, czy to jest RTM? Po odpaleniu lapka poraz pierwszy system tak jakby nie był gotowy do użytku, musiałem sporo poczekać aż się "przygotuje" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 18 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Naprawiłem. Okazuje się, że Windows wypuściło Service Pack 1 dla W7 w wersji beta iles tam miechow temu, a jeszcze nie wypuscili wersji finalnej, natomiast wygasniecie tej wersji beta było wlasnie na 1 kwietnia. Brawo panom z M$, za najbardziej idiotyczne posunięcie w dziejach historii. Odinstalowanie SP pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 18 Marca 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Normalny Windows Update nie pobierał SP1 w wersji beta, trzeba było go na bank ściągać ręcznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 21 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Ja miałem ustawione autoupdatowanie, nic nie ściągałem na bank. Wciąż nie widzę wersji oficjalnej dla Win 7. Wszędzie tylko ten KB976932 czyli ten sam numerek co przy becie, pierdziele, nie instaluje tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Ja na swoim ultimate mam SP1 i mi się nic nie drze o wygaśnięciu licencji :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Same here ; ) Mozliwe ze to dlatego ze my mamy pelne, a on bete. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 jak może być beta SP? albo jest normalnie albo nie ma... przecież to tylko zbiór poprawek błędów lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 21 Marca 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Jak masz wszystkie poprawki z Windows Update, to SP1 ma raptem 80Mb. Poszukaj na stronie Microsoftu, jest taki mały programik który poprawia jakieś tam wpisy, żeby chciało pobrać poprawnego SP1. Edit: dla x86: http://www.microsoft.com/downloads/en/deta...3B-1FC9EA40F69F dla x64: http://www.microsoft.com/downloads/en/deta...C3-D2C47C6FCFFC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi