Darlix Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Witam. Mam problem z wiatrakiem. Co zrobić z nim, jeśli chodzi bardzo głośno a niestety nie mogę go odłączyć, ponieważ jest podłączony do zasilacza, nie do płyty głównej. Gdy się bliżej przyjrzałem, kabelek od niego idzie wprost do zasilacza. Co zrobić? Wymiana zasilacza? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Klepnij po pewnym czasie, mi pomaga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 ta, wymiana zasilacza, pozdro... przeczyść go ewentualnie nasmaruj(wentylator) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Wyczyść go :) Mój chodzi głośno w lapku, jak tornado, wyczyszczony nawet odkurzaczem przez te "kratki" chodzi ciszej. ALE NIE USUWAJ GO! On naprawdę dużo daje, uwierz mi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rintohsaka Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Dmuchnij w wiatrak podczas pracy komputera. Szybkie odkurzanie ale uważaj żeby się nie pokopać prądem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Morro, to stukanie praktykowałem 2 lata, a teraz już prawie nie działa. Nasmarować? Musiałbym go wyciągnąć, ale nie da się. Musi być jakiś inny sposób, żeby się go pozbyć, a na jego miejsce wstawić nowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Ustaw sobie jednostke centralna obok nogi i przyciskaj ja kolanem do biurka. Mi pomaga, ale ja mam nieszczelna obudowe, wiec u ciebie moze byc roznie (w sesie, ze u mnie to sie nie tlumi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alternative Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Ustaw sobie jednostke centralna obok nogi i przyciskaj ja kolanem do biurka. Mi pomaga, ale ja mam nieszczelna obudowe, wiec u ciebie moze byc roznie (w sesie, ze u mnie to sie nie tlumi) A którym kolanem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Jezu Chryste, ja cie nie ogarniam. Czy to nie obojętne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 A którym kolanem? srodkowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Sprawdź poziomicą czy stoi idealnie równo, nieraz przez delikatne przechylenie psują się niektóre części, przeważnie te, które obracają się, np. dysk. Ale nie jestem pewny, czy wentylator, też jest taki czuły, jak dysk Ci nie burczy, to wentylator też jeszcze nie powinien, ale co zaszkodzi sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alternative Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 srodkowym to co mam po środku jest zbyt wielkie by je nazywać kolanem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Prosiłbym bardziej normalne odpowiedzi, nie jakieś idiotyczne wypociny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rintohsaka Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 to co mam po środku jest zbyt wielkie by je nazywać kolanem Brzuch? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 28 Lutego 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Zapewne łożysko jest już dojechane i wiatrak nie trzyma odpowiedniej pozycji podczas kręcenia, przez co wpada w wibracje. Przywal w dziada, spróbuj dokręcić wiatrak, tudzież jakoś wytłumić wibracje poprzez hmm zamontowanie gumowych podkładek między wentylatorem a jednostką. Ostatecznie wymień wiatrak lub cały zasilacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 No właśnie, samego wiatraka chyba się nie wymieni, skoro jest on bezpośrednio podłączony do zasilacza. Opłaca się wymieniać zasilacz? A naprawić też nie bardzo idzie, ponieważ nie ma go jak odpiąć, ale coś spróbuję zrobić. Mam taki olej do naoliwiania części różnych, ruchomych (maszyn krawieckich, różnego typu urządzeń elektrycznych ruchomych). Nada się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moldis Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 No właśnie, samego wiatraka chyba się nie wymieni, skoro jest on bezpośrednio podłączony do zasilacza. Opłaca się wymieniać zasilacz? A naprawić też nie bardzo idzie, ponieważ nie ma go jak odpiąć, ale coś spróbuję zrobić. Mam taki olej do naoliwiania części różnych, ruchomych (maszyn krawieckich, różnego typu urządzeń elektrycznych ruchomych). Nada się? 1) kup lutownice za 15zł , wiatrak za parę zł 2) wylutuj kable od wiatraka 3) odkręć i wyciągnij wiatrak 4) wsadź nowy wiatrak 5) przykręć i przylutuj 6) misjon akomplisz ps. kup jeszcze cyne : d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 7) Włącz komputer. 8) Wywal wszystkie korki w domu, spal płytę główną, kartę graficzną i ramy. 9) Zadzwoń po straż pożarną, bo się dom pali. Nie, za takie info to dzięki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moldis Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Nie, za takie info to dzięki ;) meh, panie, co ty chcesz spalić : O Jak nie przylutujesz nic innego do pkt od wiatraka to się nie powinno nic stać... toż to tylko 2 przewody, 12v bodajże aczkolwiek nie pamiętam już jak jest w zasilaczu. nawet jak wyciągniesz wiatrak i nic tam nie podepniesz to nie powinno się nic stać... tzn. dopiero od przegrzania się układów owszem : D Możesz se tam nawet odpowiednią diodę czy żarówkę wsadzić a i tak all będzie działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 1 Marca 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Czy chodzi o ten wiatrak co jest z tyłu na zasilaczu ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 1 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Nie, nie o ten co jest wbudowany w zasilacz. Tamten działa sprawnie. Chodzi mi o zwykły, tylko podłączony bezpośrednio do zasilacza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Sprawdź poziomicą czy stoi idealnie równo, nieraz przez delikatne przechylenie psują się niektóre części, przeważnie te, które obracają się, np. dysk. Ale nie jestem pewny, czy wentylator, też jest taki czuły, jak dysk Ci nie burczy, to wentylator też jeszcze nie powinien, ale co zaszkodzi sprawdzić. ta pewnie i co jeszcze, za takie pie*****nie dziękujemy. Wentylatory są tak zrobione żeby nie było bicia, poza tym nie ma jak spowodować bicia na takim wiatraku. Tak trudno pomyśleć? Spróbuj użyć WD40 w panwi wentylatora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 4 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Zainstaluj linuxa, to naprawia wszystkie problemy z komputerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 4 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Ciekawe w jaki sposób, linux, może przyczynić się do naprawy mojego wiatraka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Zapytajmy eksperta w naszej dziedzinie, doctorku oddajemy ci głos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Lepiej nie, bo się zaraz okażę, że dysk się zwiększa o półtora terabajta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 5 Marca 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Nie, nie o ten co jest wbudowany w zasilacz. Tamten działa sprawnie. Chodzi mi o zwykły, tylko podłączony bezpośrednio do zasilacza. Bezpośrednio połączony jak? Wtyczką czy kable idą do środka zasilacza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Kable idą do środka zasilacza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 6 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 wczoraj grzbeałem w pececie i mi coś głośno pracował jak podłączyłem spowrotem kabelki, okazało się ze jeden z nich stukał o wiatrak. Sprawdź u siebie czy te podłączone kabelki nie stykają się z żadnym z wiatraczków w środku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Nie, to na 100% nie kabelki. Mam otwarty komputer i nic takiego nie widzę. Moim zdaniem, łożyska czy coś o ile takie coś tam jest. Ale chodzi mi o to, co zrobić żeby tego dziada pradziada wymontować z zasilacza, albo podłączyć inny na jego miejsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi