Kopyciak Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Siema. Potrzebuję programu do modelowania oraz na tutkach do niego. Zależy mi na : - łatwości w obsłudze - darmowym sofcie - programie po polsku (nieobowiązkowe) - tutkach po polsku (nieobowiązkowe) - tutkach dla noobów, bezmózgów, idiotów, laików itd. Proszę, aby razem z podaniem programu podać także tutek do niego. Dziękuję, pozdrawiam i z góry przepraszam, jeśli to zły dział :P PS. Nie dałem tego w 'szukam programu' w Valhali, ponieważ to troszkę rozbudowana prośba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Blender 3D. http://xavier.pl/grafika/blender-tutorial-...nka-szachowego/ Mi pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kopyciak Opublikowano 14 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Właśnie z Blenderem mi nie idzie :( Próbowałem z Blenderem i ZModelerem, ale nie kapuję obydwóch... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Przecież Blender jest prosty ._. Dałem ci super tutka :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 14 Lutego 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Przecież Blender jest prosty ._. Dałem ci super tutka :> To pokaż co tam wymodelowałeś skoro taki prosty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Nie mam już blendera, a wszystko co miałem, skasowałem. Głównie były to pionki, miałem robić warcaby/szachy 3D, ale za trudne. 1 Dom miałem, taki słit :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kopyciak Opublikowano 14 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Dopsz. Poda ktoś inny program? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 To pokaż co tam wymodelowałeś skoro taki prosty. Wszystkie moje obrazy w galerii grafik i na deviancie :) Blender ma zryty interfejs...na pierwszy rzut oka. Do niego trzeba się przyzwyczaić no i najlepiej zapamiętać skróty klawiaturowe. Po paru ćwiczeniach i zorientowaniu się "co jest gdzie" modelowanie w nim to przyjemność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 15 Lutego 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Wszystkie moje obrazy w galerii grafik i na deviancie :) Multikonto? Bo czemu w innym wypadku odpowiadałbyś na pytanie zadane Rokiemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Mówię co ja wymodelowałem, bo uważasz że jest trudny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 15 Lutego 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Mówię co ja wymodelowałem, bo uważasz że jest trudny. Gdzie tak powiedziałem? Chodzi mi o taką sytuację jakby dyzmek powiedział, że c++ jest łatwy, bo mam pewność, że Roki w 3d nie umie modelować dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moe Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Google SketchUp. Nic prostszego, z odpowiednią wtyczką możesz robić modele do wszystkiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzelo3 Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 haha, Moe właśnie chciałem wspomnieć o google sketchup... i tam nie potrzebujesz raczej żadnych tourtoriali. klikasz wpunkt i przeciągasz na drugi punkt :P w dodatku przydają sie kolorowe linie oznaczające "osie"(chyba :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan123 Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 hmm a więc tak :D blender każdemu mówię że blender ,powiem tak chcesz robić neowskie 3d to wal jakieś łatwe programy ale myślę że lepiej by cie satysfakcjonowało robić prawdziwe 3d :) poza tym blender nie jest taki trudny do obsługi :) ps chcesz jakiś model wal do mnie :D a tu masz prawdziwe kursy a nie jakieś shity :D masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kopyciak Opublikowano 16 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Wszyscy polecają blendera, to jeszcze raz się do niego zabiorę :/ @up - fajny tutek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Blender :) w starszych wersjach. :) Najlepiej 2.46 :P bo najnowszy jest tak idiotyczny, że szkoda gadać. :) Anna Celarek ma fajny akcent. :) Nie? ;) P.S: Nawiązywałem do stylu pan123. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi