Lollus Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Czy możecie mi polecić jakiś dobrej jakości mikrofon, lecz niezbyt drogi? Bo te wbudowane do komputera są raczej kiepskiej jakości i słychać szumy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Szumy są, bo powietrzem je traktujesz (i to z twoich ust, fuj). Weź ustaw w Mikserze głośność mikrofonu na 150% i oddal go od siebie, nie będzie ci szumiał przy gadaniu Fervi PS. Mikrofon za 16zł styknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Szumy możesz mieć od różnych czynników: - Wiatraki komputera - Otoczenie - Wbudowany szum, wywołany zintegrowaną kartą dźwiękową, która daje zbyt mało energii do mikrofonu. - Szum związany z delikatnym zwarciem, przy zalutowanym miejscu. Do czego Ci ten mikrofon? Do gry? Za 20zł masz stojący (jak u mnie w kościele). Powinien Ci wystarczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nickolas Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Ja polecam Shure ;) Shure C 606 Shure C 608 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 C607 też jest dobry, podobnie jak AKG D55S :) Ja posiadam AKG D55S i jestem zadowolony. Nagrywam na nim trochę. Shure i AKG to ogólnie dobre majki, jak na tą cenę do 120zł. Ale to dynamiki. Na pojemnościowe trzeba wydać więcej kasy :D Bo sam mikrofon kosztuje ponad 300zł, to jeszcze wzmacniacz i mikser. AKG D55S Ten na allegro, nowy kosztuje 120zł z przesyłką. I jest lepszy od Shure, ponieważ wyłapuje więcej dźwięków, a prawie tyle samo kosztują ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nickolas Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 http://www.thomann.de/pl/shure_c_606_bundle.htm + http://www.thomann.de/pl/behringer_mic200_...gain_preamp.htm i szalejemy na koncercie :D Ale AKG D55S to baardzo fajny mikrofon - polecam :P Dobra, jak chcesz miec super uber jakość to kup: http://www.thomann.de/pl/violet_design_the_flamingo_me.htm Żart :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Pomocy! Od jakiegoś tygodnia szukałem mojego mikrofonu aż w końcu znalazłem. Jak zacząłem go testować to mój głos brzmiał jak GRUBEGO 9-LATKA. Do tego powiedziałem "chrząszcz" to SEPLENIŁEM NA NAGRANIU. Sprawdziłem i okazało się, że po prostu przy jakichkolwiek "sz", "cz" itp był taki cichy szum i seplenienie. W rzeczywistości wcale nie sepleniłem. Nie wiem co robić. POMOCY! :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Ja na szczęście nie wiem jak brzmię w mikrofonie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Już wolę te mikrofony gdzie jak coś mówię wyraźnie słychać kobietę. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 "ś, ć, s, sz, cz" - nie ma takich mikrofonów, które nagrywają w dobrej jakości nie wyłapując tych literek. Takie coś usuwa się przez mix/mastering. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BytX Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Do gry spokojnie wystarczą słuchawki z mikrofonem z biedronki za 10PLN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 nie widzę sensu inwestycji 100 zł w mikrofon, nawet taki za 30zł może super nagrywać, ja właśnie taki mam i nagrywa dźwięk w super jakości, zaznaczając, że trzeba umieć mówić do mikrofonu, bo jak stoisz 3cm od mikrofonu i jeszcze plujesz w niego to się nie dziw że masz szumy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nickolas Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 nie widzę sensu inwestycji 100000000000000000000 zł w mikrofon, nawet taki za 30zł może super nagrywać. - LOL najlepiej się śpiewa do mikrofonu jak się ma usta dotknięte z mikrofonem :) wiele artystów też tak robi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 wiele artystów potrafi używać mikrofonu, tutaj rozmowa jest o jakimś pierwszym lepszym wyrostku z ulicy(bez obrazy oczywiście), mam mikrofon za około 30-40 złotych nagrywa z bardzo wysoką jakością, podobną do tej co w piosenkach i filmach(komercyjnych) e;sprawdziłem, głos jest idealnie odzwierciedlony, jedyne co to bardzo delikatny szum w tle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 GMTracker, ahah, jaki masz mikrofon? Nic nie rozumiesz :) Nie wiesz na czym polega łączenie wokalu z bitem. Wydaje się że to dobra jakość, a tak na prawdę to mizerna w największym tego słowa znaczeniu. Mówić do mikrofonu, a śpiewać to różnica. Sprzęt za 2000zł nie oferuje znakomitej jakości, bo liczy się też kształt pomieszczenia oraz tłumienie dźwięku w pomieszczeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Wiem co to znaczy łączenie wokalu z bitem, nie zakładaj że się nie znam... Moim mikrofonem nagrywałem piosenki... Nie mówię, że każdy mikrofon za 30 zł z biedronki jest naj######stszy, mam mikrofon logitech, nie pamiętam modelu. btw.ta rozmowa prowadzi do nikąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 14 Lutego 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Jak to donikąd? Ta rozmowa prowadzi do zamknięcia tematu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi