karolo320 Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Witam. Chcę zrobić tak, żeby potworki po swawnie wyszukiwały odrazu najkrótszą drogę. Bo teraz mobek leci prosto do celu, napotyka barykadę, i dopiero obijając się o nią idzie do celu. A ja bym chcial zrobic, by odrazu po spawnie znalazł najkrotsza droge i nia podazal. Mam taki kod w stepie mobka mp_potential_step (672, 576, 4, 1) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 W "przykładach" jest przykład. Poszukaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 9 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Link byś dał ^^ Skoro pytam to nie mogłem znaleźć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 https://gmclan.org/index.php?pliki=4&s1...=DESC&s4=id ostatni z dołu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 10 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Może i działa, ale nie mam Pro Edition :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deusald (Adamentium) Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 W tym przykładzie co podał candy zastanawiają mnie dwie rzeczy: Skąd bierze się ten błąd: ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Draw Event for object __newobject8: Error in function logn(). Nie ma takiego obiektu ani w kodzie nie widzę żadnego miejsca, który by go tworzył. I jaki obiekt robi te plansze pokazujące tekst? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagnusArias Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Po pierwsze nie obiekt robi te plansze pokazujące tekst, tylko Creation Code w roomie. OD cholery jest tam ds_map ds_list. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 12 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 a podałby ktoś może troche gorsze rozwiazanie a na bezplatna wersje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Zrób dwu-wymiarową tablice z mapą, albo skrypt który sam doda sobie mape do tablicy, po czym mob niech dla każdego pola wybiera 1, jeśli może tędy iść, 0 jeśli nie, i tak w kółko aż trafi najkrótszą droge :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 12 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 może konkretniej? xd nie znam sie na tablicach ani skryptach ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 A jest jakiś inny przykład na ProEdition? Bo tamten troche nie dziala ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Szybko sobie pirata załatwiłeś. Ten przykład na pewno działa, używałem go kilka razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Nie działa, wywala error: ERROR in action number 1 of Draw Event for object __newobject8: Error in function logn(). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Usuń kod z Creation Room. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 gdzie dokladniej to jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Kliknij 2xLPM na rooma, w zakładce 'settings' znajdziesz przycisk 'Creation Room'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 A jak zrobic, zeby obiekt odrazu lecial to wyznaczonej pozycji (co "krok") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 if(mp_grid_path(argumenty)) { x = mouse_x y = mouse_y } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi