ALT Opublikowano 7 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Co to Jest? To gra zrobiona na wzór minecraft'a(czyli poprostu klon gry) Dodano coś nowego,czy kompletny plagiat? Tak,dodano cuboid'a,który ułatwia budowanie oraz trampoliny. Co dodali z minecrft'a ? Niedawno dodano noc(bardzo beta,działa tylko przy włączonych shadows'a),pochodnie,crafting oraz kolejke(kiedy stoisz na torach klikasz V) oraz uprawę roślin! Jak włączyć shadow'sy? Podczas gry klikni ESC>Options>Shadows:ON CO JEST,mam włączony trym creative!? Żeby właczyć tryb Fortress(Survival) w folderze gry wejść do folderu ManicDiggerUserData>ServerConfig i tam zmienić creative na False A skiny??? Spox skiny z minecrft'a są kompatybilne z MD.Żeby inni gracze na Multi widzieli naszego skina należy się zalogować i pobrać go na nasze konto! A crafting? Niestety crafting jest jeszcze very very beta.Robi się to na domyślnie niebieskich śmieciach.Autor niestety zajmuje się obecnie generatorem dużych drzew i jaskiń. Nie opuszczajcie go,ta gra jest ciągle aktulizowana! Miłej Gry! Oficjalna strona Fan Blog Wikipedia Manic Digger'a Forum gry Link do gry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 7 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 poza interfejsem i "pałką" wygląda ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 7 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Poza wyglądam, muzyką i grą wygląda dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 7 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Dodałem niewielkie poprawki,i jeszcze kilka rzeczy:woda się nie rozpływa i słaby generator map. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 7 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Jedno zdanie: Minecraft lepszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 7 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 shadow'sy :thumbsup: I rzeczywiście, odkąd pamiętam zawsze mi brakowało trampolin w minecrafcie. Biorę się za pobieranie, ocenę dam w edicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 7 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 @up:a'propos trampoliny to te zielono-żółte klocki w takie romby falowane linie(sory zapomniałem żę mam innego texture packa),menu materiałów jak minecraft classic,klikasz B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 7 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 A ten crafting to gdzie niby jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 7 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 na tych niebieskich blokach stawiasz np.drewno.i na te niebieskie bloki klikasz C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Strasznie to wszystko jest słabe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 O co chodzi w tym craftingu? Ponoć jakiegoś U i L się używa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 9 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 ustawiasz te niebieskie klocki tak: KK KK KK na nich np.stawiasz drewno(pień drzewa) i celujesz na Crafting boxa(niebieskie klocki) i klikasz C i wybierasz na co chcesz przerobić. U od szybiego wypakowywania,a L do szybkiego zbierania z crafting boxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Imo to jest chore :P Wiadomo kiedy koleś dorobi jakieś inventory? No i najważniejsze hp postaci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 9 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Na forum pojawiło się coś o inventory więc coś się kroi,ale wcześniej też powiedział/napisał że zamierza zrobić z tego rpg,że doda np.NPC's. EDit: LINK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 No ciekawe poczekamy zobaczymy co z tego wyjdzie. Edit: o lold http://manicdigger.sourceforge.net/forum/v...?f=10&t=342 interesujący pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 9 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 @up pomysl stary i raczej w grze go niebedzie,sory za polskie znaki pisze z telefonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Jak coś to hostuję od paru dni serva. Not creative, podzielonego na strony dla opów i gości. Trzeba zbierać surki lub je tworzyć aby coś zbudować. recepty server adress 86.63.103.202:6920 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 11 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 czekaj zachwile wkrocze na serva Edit:Kurde,zawalony,nie wejde <_< Edit2:Ja sam też miałem serva ale griefersi zrobili swoje >_< Edit3:Ale zachwile znów go chyba uruchomie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 czekaj zachwile wkrocze na serva Edit:Kurde,zawalony,nie wejde <_< No ruch na nim mam nie mały, jak miałem ustawione ograniczenie do 16 osób to były lagi więc zmniejszyłem do 6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 11 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Daj chociarz 10! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Jutro zwiększę. Bo musiał bym go zrestartować. A nie chce kickać ludzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 11 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Mój server ruszył ip: 77.92.33.103 Edit:zamknąłem bo Huderlorda się otworzył! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Bez portu ta informacja gówno daje :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 11 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 I tak go już zamknąłem bo na twoim miejsce się zrobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 12 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Za chwile otwieram swój SERVER! Hasło to 789456123 czyli wszystkie klawisze po kolei na klawiaturze numerycznej! Zapraszam a nazwa to Alt's Server! P.S:Zeby budować należ wpisać /login tu_hasło Edit:Zmieniłem zdanie,Huder zakładaj serva,daj nowy zapis bo tamten zawalony! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Co zrobić, aby pojawiły się te potworki co ponoć są? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Nie ma, jest tylko do nich edytor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 To po co taki edytor?! ;) A tak się męczyłem aby wyszły(w trybie fortress). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Jak exe napisze AI to będzie już miał gotowe moby od graczy. Nie będzie musiał sam ich tworzyć. EDIT: btw możecie pobrać zmodyfikowane przeze mnie pliki tu: https://gmclan.org/up539_4_MD_wersja_hudera..._gravel_2r.html włączyłem cave generator i trochę go usprawniłem żeby zawierał w sobie gravel. Dodałem też recepte na gravel ( piasek i ziemia ) oraz receptę na sól, Trzeba zanurzyć pod wodę crafting table i nacisnąć 'c'. po update nie wszystko dobrze działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Manic Digger UPTADE! 13 godzin temu exe dodał nowego uptade'a,po wejściu na server gra pobiera textur'y serva,czyli jeżeli mamy inne textur'y niż są na serverze to gra je pobierze! EDIT:oraz....DODANO KSIĘŻYC I SŁOŃCE!!!!!!!!!! Edit2:DODANO RÓWNIEŻ MOŻLIWOŚĆ ZMIANY STEROWANIA!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi