Threef Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Wydaje mi się że sam pytałem o to kilka lat temu, i jestem pewien że gdzieś na forum jest na to odpowiedź ale nie potrafię teraz sformułować zapytania GML if(image_angle>point_direction(x,y,mouse_x,mouse_y)){image_angle-=5;} if(image_angle<point_direction(x,y,mouse_x,mouse_y)){image_angle+=5;} Jak każdy już zauważył skrypt obraca instance w kierunku myszki. Wszystko działa poprawnie poza jednym miejscem gdzie point_direction przeskakuje z 0 na 360 i vice versa. Moje pytanie jak temu zapowiedz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagnusArias Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 GML if direction >= 360 then direction -=360 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pamparampa Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 a nie lepiej po prostu GML image_angle=point_direction(...)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 MagnusArias o to mi chyba chodziło Jednak nie. :( Problem pojawia się w point_direction który może przyjmować tylko wartości 0-360 Ktoś wpadnie na rozwiązanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 a nie lepiej po prostu GML image_angle=point_direction(...)? Nie, nie można. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Chyba jest to gdzieś w przykładach na stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Zrobiłem przykład dokładnie pokazujący tą sytuację OK mam. Wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi