Wojo Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Ferrari4 widzialem juz dawno fajne i jeszcze Shaun of the dead Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosu Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Mi spodobała się "Maczeta". Nawiązanie do "Małych Agentów" mnie zmiażdżyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Memento jest jeszcze takie cos jak gajini. Fabule ma taka sama jak memento, tylko od przodu, no i jest to film indyjski wiedc sie nie zdziwcie jak dopakowany glowny bohater (ktory jest w tej wersji prawdziwym dzikiem i terminatorem, kosi wszystkich golymi piesciami) zacznie nagle tanczyc i spiewac. Bledy logiczne pod koniec tez wala po oczach, ale jesli komus podobalo sie memento to powinien z ciekawosci zerknac :) A ogolnie to polecam fight club bo to najlepszy film jaki widzialem. a fanom zagubionej autostrady i d. lyncha polecam mullholand drive. Dla mnie jego najlepszy film (z tych co widzialem), z jednej strony nieco bardziej przystepny niz zagubiona autostrada - ale nadal zeby rozkminic o co tak wlasciwie chodzi trzeba porzadnie rozruszac zwoje mozgowe. Ale przy trzecim obejrzeniu wpadlem na taka interpetacje, ktora tak fajnie spojnie wszystko laczy, ze jestem sklonny twierdzic ze to to wersja ktora mial w glowie sam david l. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alwin Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 No ta autostrada niezły burdel mi m głowie narobiła szczerze mówiąc. Niestety na razie raz tylko obejrzałem i do końca osobiście nie rozgryzłem 'co jest pięć' pomijając prywatne przemyślenia Platyny który ma już 'swój film' na ten temat (pozdrowionka B) ), czym się ze mną podzielił i co przeanalizowałem. mullholand drive jest następny w kolejce. PS Wczoraj skusiłem się na Skyline który ostatnio leciał w kinach, na który to niestety(a może i stety jak się okazało..) nie miałem okazji pójść. Miałem nikłą nadzieję że ogólnie będzie przypominał choć trochę epickiego Dystrykta... Nadzieja matką głupich- takiego gniota dawno nie widziałem :boxed: Interesuję się fantastyką ale takie spierdzielenie tematu.. toż to hańba:/ Centralnie zmusiłem się aby tego szitu nie wyłączyć po kilkunastu minutach. Nie polecam. PS 2 A widzieliście Kalwaria(2004) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Nie wiem czy było, ale polecam film Siedem Dusz z Willem Smithem. Dla mnie, interesująca i zaskakująca fabuła. Film nasuwający przemyślenia i refleksję na temat ludzkiego życia. Constantine również polecam, w sumie pierwszy film o takiej tematyce jaki oglądałem. Dobry motyw z Lucyferem, ale nie spoileruje już Marmot: dzisiaj założyłem sobie konto http://www.filmweb.pl/user/Civoxy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Obejrzałem Wyspę Tajemnic. To mi chyba alwin polecał o ile pamiętam. Film bardzo dobry. W sam raz jak człowiekowi akurat nie chce się przemęczać mózgownicy, a jednocześnie coś wartego uwagi zobaczyć. Wszystko ładnie podane na talerzu, nie robi z mózgu mielonych, ale wciąż jest dobry. Jak człowiek nie będzie zaprzątał sobie głowy to i zakończenie wyda się zaskakujące. Niestety w rzeczywistości jest raczej przewidywalne. Zrozumiałbym gdyby film powstał 5 lat temu. Ale teraz jak chce się zrobić naprawdę zaskakujące zakończenie to trzeba ostra wysilić mózgownicę. :) Ale i tak film świetny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 OGladalem Kalwarie. Swietny i chory film. Nie wiem czy bardziej swietny czy bardziej chory, w kazdym razie scena jak wiesniaki tancza w bardze - mistrzostwo swiata, kladzie na lopatki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosu Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Ja się zaraz zabieram za King Konga. Jakie są wasze recenzje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Który King Kong? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Dzisiaj oglądałem Ile waży koń trojański i powiem szczerze pozytywnie mnie zaskoczyła ta komedia, polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosu Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 ten z 2005. Długo się rozkręca, z tego co widzę. Podzielam zdanie Phoenix'a. Ile waży koń trojański to jeden z lepszych filmów tego typu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Mnie zmiażdżyli Windykatorzy. Z początku opowieść o dwójce przyjaciół, którzy po prostu wykonują swoją robotę. Konkretniej - gdy ktoś nie zapłaci za sztuczny organ w ciągu bodajże 84 dni po prostu mu go wycinają. Później żona jednego z nich odkrywa, jak pracuje i odchodzi od niego, wskutek czego postanawia odejść z fachu. Dalej już nie będę spoljerował :) Polecam każdemu, kto lubi filmy akcji z odrobiną humoru. Nie polecam nikomu, kto ma odruchy wymiotne na widok krwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Tak jest Windykatorzy film godny polecenia zapomniałeś dodać, że jest to również film s-fi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alwin Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Ja właśnie przeżywam lekki szok po 'Kalwarii'. Niezłe psycho. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 "Nie zadzieraj z fryzjerem" - hehe dawno tak się nie ubawiłem :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Mnie bardziej rozbawiła Twoja sygnatura :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 a co Ty masz do mojej sygnatury ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 A nic, taki uśmiech od ucha do ucha mi się pojawił jak zobaczyłem to nietypowe połączenie elementów różnych :-) . Ale żeby nie robić offtopu i przy okazji gdy jesteśmy w temacie komunizmu, ZSRR itd., to oglądał może ktoś ten film: http://www.filmweb.pl/film/Stalker-1979-30808 ? Bardzo zaciekawił mnie z opisu i chciałbym w sumie poznać czyjeś opinie na jego temat, o ile ktoś widział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 który wybiera specyficzną drogę do świętości ujawniając wady i grzechy ludzi bez względu na obowiązujące normy Fakt, że ostatnio wszędzie widzę Mistrza i Małgorzatę, ale to mi się wybitnie skojarzyło. A opis rzeczywiście ciekawy. A skoro już mi się skojarzyło to może ktoś widział, któryś z seriali "Mistrz i Małgorzata"? Polski albo ruski. I jakąś opinię się może podzieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Nie boję się odkopać tego tematu, w końcu to jeszcze świeże zwłoki :) Chcecie polecić mi jakiś film? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Wszystkie : - Kiler - VaBank - Władcy Pierścieni - Kill Bill - Gwiezdne Wojny Pojedyńczo : - Weekend - Wesele - Poranek kojota - Chłopaki nie płaczą - Seksmisja - Złoty środek - Hi Way - K-Pax - Kingsajz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Bedziom wszystko z twojej listy poza "Hi Way" widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fronia1996 Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 american pie pewnie też widziałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 No właśnie American Pie nie wszystkie oglądałem, ale nie wiem które to były :) Jak na razie z tego tematu wybrałem sporą listę, a na jej czele jest tajemnicza "Zagubiona autostrada". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcixxx Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Może wpisz sobie w necie aktorów, których lubisz i szukaj filmów z nimi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bedziom Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Ocean's Eleven? Ocean's Twelve? Ocean's Thirteen? Leon Zawodowiec? 8 mila? Virus? 4 pokoje? Jackie Brown? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 The Road Ojciec podróżuje z synem w post apokaliptycznym świecie. Męczy ich głód, wspomnienia, mróz, kanibale... Na prawdę ambitne kino, film wgniata w ziemię (muzyka też, w końcu Nick Cave i Warren Ellis). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 :lubieto: The Road miażdży! Świetny film. Z nowości: "Limitless". Całkiem niezły, choć są lepsze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Threef Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Pamiętam że chciałem obejrzeć "Terminal", ale zapomniałem o tym i doszło do tego że obejrzałem go w tym roku w TVN :) Mam teraz listę ponad 20 filmów, więc mam co oglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcixxx Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Na zesranie się w panty: Mgła, Lustro(a?) i jeszcze był taki jeden, że chłopak z dziewczyną w zimę w nocy jechali drogą i postanowili pojechać skrótem przez las, ktoś w tym lesie jechał im pod prąd i wjechali w zaspę. Wpadli w jakąś płapkę czasowo-przestrzenną - nie mogli się wydostać. Odkryli dziwne miejsce w lesie i spotkali dziwne istoty (ludzi?), którzy zamrażali i zabijali. Tylko dziewczyna wydostała się jakimś cudem z tej pułapki. Nie pamiętam tytułu :/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi