I am Lord Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Gravity Racer Alpha Gatunek: Wyścigowa / Strzelanka ( motywu strzelanki jeszcze nie ma w tej wersji )Opis: Kolejny klon jednej z gier PSX NetYaroze w moim wydaniu. Oryginał nosi nazwę " ", która to z kolei jest klonem Gry na Amigę o tytule "Gravity Force". Można powiedzieć że robię klona, klona :P. W wersji, którą wam teraz daję jest tylko rozgrywka na jednego gracza, w trybie wyścigu z improwizowanym HighScore. W pełnej zamierzam zrobić HighScore online. Będzie można grać na jednego, na dwóch lub przez multi. Na razie planuję zrobić 2 tryby gry: Deathmatch oraz wyścig inne tryby zapewne wyjdą w praniu.Download: >>Gravity Racer Alpha poprawka<<Rozmiar pliku: 1.46 MBAutorzy:Programowanie: Jakub MichalskiGrafika: Uwaga to są tylko place holdery, zrobione przezemnie.Dźwięki: 2 dźwięki są moje, jest to rysowanie o ziemię ( kiedy pojawiają się iskry ) a reszta z FlashKit.com Screeny: Wylądowanie na ziemię.https://gmclan.org/up539_6_screenshot101.html Nowy rekord okrążenia w tym wyścigu.https://gmclan.org/up539_6_screenshot102.html Rozbiłem się.https://gmclan.org/up539_6_screenshot103.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cordoba Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Znalazłem bug-a , w pewnym miejscu pojazd zaklinował się w skałach. proszę screen: https://gmclan.org/up6767_6_bug.html Po za tym, mało jest możliwości w grze i przez co się szybko nudzi;] 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 25 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 O cholera faktycznie też udało mi się zaklinować, testowałem wiele razy ale nigdy mi się nie zaklinował. Będę musiał coś z tym zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Gra niczego sobie to tylko demo a ja zawsze oceniam łagodnie więc masz 4/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 25 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Dobra sorki za ten bug z kolizją, wstawiłem o jeden minus za dużo w kodzie który oblicza prędkość pionową :P ( zamiast wypychać to wbijał statek w ziemię ). Macie wrzuciłem już poprawioną wersję. @up To nie Demko, Demo to okrojona wersja pełna, to co dałem to wersja Alpha, do testowania jest praktycznie tylko silnik fizyczny i lekki game play. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Troszkę za wcześnie nawet na prezentacje silnika. W sumie nie ma tu co oceniać jak narazie. Jak na razie nie przekonałeś mnie do tej gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Gra ma spory potencjał. Mile widziany multiplayer (ale żeby pograć z osobą siedzącą obok) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Oo nie spodziewałem się że ktoś to odkopie. Pracę nad grą trochę wstrzymałem bo potrzebuję napisania do niej AI komputerowych graczy, nie mam w tym ani doświadczenia ani wiedzy dlatego studiuję książkę pt: "AI game programming wisdom" I tom. Jak poznam podstawy programowania dobrego AI to zacznę kontynuować projekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi