Morti Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Witam Mam pytanie. Morze zabrzmieć to dziwnie ale czy da się w game makerze napisać program który by sterował "robotem" przez USB. Np.jak by się klikło w programie [go] to by silniczek podłączony przez USB do kompa by się kręcił. Z góry dzięki. :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 jak zrobisz sterownik przekształcający sygnał cyfrowy na analogowy, napiszesz odpowiednią bibliotekę do gm to nie ma problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Trzymajmy się wersji że nie można :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moe Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Ale za to w delphi wszystko można, ja np. sterowałem choinką za pomocą delphi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 na YYG byl dll do surowej obslugi portow, w tym USB, watpie bys z obecna wiedza byl w stanie zaprogramowac dzialajaca komunikacje, wiec pozostaje Ci tylko dalsza nauka w tym kierunku. szacuje ze poswiecisz na nia ok pol roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Do obsługi USB w Windowsie potrzebny jest sterownik software'owy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morti Opublikowano 19 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Dawidds Gdyby każdy tak podchodził do problemu to by człowiek nawet nie wynalazł koła :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Wybacz, nie znam Twoich "umiejętności" więc mogłem się mylić, ale dalej trzymam się wersji, że nie będziesz w stanie napisać sterownika do usb i później dlla bo odbsługi tegoż sterownika. Możesz próbować, ale dalej coś mi mówi, że nawet gdybyś dał sobie radę z dllką to ze sterownikiem będzie... kapkę gorzej, i chyba nie ma tu nikogo, kto zrobi to za Ciebie ;) A porównanie z kołem trochę nie ma miejscu, to bardziej tak, jakbym powiedział komuś w epoce kamienia łupanego że "lepiej trzymajmy się wersji że latanie jest niemożliwe". Trzymamy się swojego poziomu i się powoli rozwijamy, nie ma sensu wyskakiwać przed samego siebie i chcieć zrobić mmoerpega jak się ledwo nauczyło wyświetlać tekst w konsoli. O to mi chodziło :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 To mówicie pół roku nauki tylko? Ja chyba też idę szukać kursów obsługi portów usb- człowiek powinien umieć wszystko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Nic co ludzkie nie jest mi obce :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi