Uzjel Opublikowano 12 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Jeden błąd to trochę mało, żeby całą nową wersję wydawać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Dorób ceny do opisów budynków oraz wczytywanie z pliku jednostek itp, aby można było mody robić.(główne nie muszą być w tym pliku, ale aby MOŻNA BYŁO DOROBIĆ, nie trzeba przerabiać ;) ) Wtedy będzie warto wydać nową wersję. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 13 Lutego 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Dorób ceny do opisów budynków oraz wczytywanie z pliku jednostek itp, aby można było mody robić.(główne nie muszą być w tym pliku, ale aby MOŻNA BYŁO DOROBIĆ, nie trzeba przerabiać ;) ) Wtedy będzie warto wydać nową wersję. ;) Staty jednostek i grafiki z zewnątrz i już moda można cisnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Modowania na pewno nie dodam w tej grze, bo musiałbym o tym myśleć już 3 lata temu. Walczę teraz z płynną zmianą pory dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 A nie możesz po prostu użyć execute_shell? ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 4 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Jest już dostępna nowa wersja 1.06 :) Dodano: - Dodano nowy przycisk w menu, który przekierowuje do działu współpracy - Do działu współpracy dodano 4 banery: - GMClan - YOYO Games - Victory Games - PiGames - Pora dnia teraz przechodzi płynnie Naprawione błędy: - Poprawiono błąd związany z jednym z budynków - Nazwa zapisu jest obcinana jeżeli jest zbyt długa - W menu wczytywania usunięto niepotrzebne rozszerzenie pliku (.hsf) - Kilka drobnych poprawek Zachęcam do aktualizacji :) Będę musiał napisać nowy launcher, bo ten ma sporo wad :/ Idę kończyć Warfoga... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 A modding tez wprowadzisz? Jak będą problemy to wyślę przykład jak zrobić bezproblemowy modding w 2 minuty. Zaraz sprawdzę nowa wersję. :) EDIT: Po kupieniu kuźni mając 5 tysięcy i coś zamiast mieć forsę na minusie mam na 0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 A modding tez wprowadzisz? Jak będą problemy to wyślę przykład jak zrobić bezproblemowy modding w 2 minuty. Zaraz sprawdzę nowa wersję. :) EDIT: Po kupieniu kuźni mając 5 tysięcy i coś zamiast mieć forsę na minusie mam na 0. Nie, modowania nie zrobię. Jeżeli grasz na łatwym. To masz włączony modyfikator spłaty pierwszego kredytu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 OK, wyślę Ci przykład moddowania w 2 minut, niezależnie czy projekt rozbudowany. Na pewno Cię namówię. :D Myślę, że podczas mojej "odnowy" to jedyne co tu będę robił na gmclanie. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Myślę, że podczas mojej "odnowy" to jedyne co tu będę robił na gmclanie. :) Szkoda, że nie zaprezentujesz jakiegoś wbijającego w fotel silnika, albo gry rodem z przyszłości... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Dzisiaj zagrałem sobie w Turrisa i takie oto ewidentne błędy znalazłem: - Bełt spada kiedy jest pauza, kiedyś zgłosiłem podobny błąd tylko ze strzałami, tamten poprawiony - "kaya" w 30-którymś dniu w zdarzeniu napisane zamiast chyba "którzy". O śnieżycy i co trzeba z ludem zrobić. - Podczas kliknięcia w przycisk zdarzenia, w grze także wykonywana jest akcja przez co np bełt wystrzeli. Oraz jeden bardzo dziwny błąd: - W 40-którymś dniu nagle 50 tysięcy mi "zginęło". EDIT: Jeśli już będzie 1.07 to czemu by nie z uruchamianiem skryptów z plików. Jest to dobry sposób na modowanie. Bardzo łatwy tylko "groźny", ale w sumie to mógłbym antywirusa GM'owego zrobić w Pascalu. ;) EDIT2: Można by było w opcjach włączyć lub wyłączyć to wczytywanie, więc jakby ktoś nie chciał to by po prostu wyłączył.. :) EDIT3: Zawsze można coś wymyślić. Można zrobić, aby pierw wczytywało skrypt, zapisywało go w zasobach, a potem uruchamiało. Na końcu/początku/i tu i tu każdego/ważnego eventa itp itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 26 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Kolejna porcja bugów: - Zabite smoki robią zniszczenia zamku (nie wszystkie) - dość stary bug, ale mnie nurtuje - Napisy na początku dnia powinny być białe, tak jak pod koniec. - Po pauzie spadający bełt spada dalej, tyle że szybciej. (oczywiście pionowo) Podczas pauzy: - Zabite smoki spadają - Strzały łowcy smoków dolatują do celu - Czary z wieży maga dolatują do celu - Gryfy zmieniają pozycje - Po jakimś czasie fioletowe smoki potrafią zmartwychwstać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burn69 Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Gra kuEUROwsko wciągająca, problem tylko że po 2 godzinach już wszystko mam i tracę sens dalszego grania :c Ale oczywiście 5 gwiazdek ze względu że kocham tego typu gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 12 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Niestety nie mam czasu pracować nad poprawkami i nowymi trybami, które po części są już w kodzie. Ale w przyszłości planuję nową grę w tej tematyce. A teraz ciekawostki statystyczne :) Grę bezpośrednio z OxGames pobrano około 950 razy (od wydania, czyli września 2010) Z VictoryGames pobrano 71 razy Z Instalki.pl pobrano 75 razy Jak na zupełny brak reklam czy czegokolwiek innego - można być zadowolonym :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Moim kolegom się podobało. Ale dałem im na pendriv'ie, więc możesz sobie 2 dodać. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 hmm, jak na pare lat pracy ciecałe 1000 pobrań to (chyba) niezbyt dobrze. Ale gra fajna, grałem w nią kiedyś i wciągnęła mnie na 2 godziny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Dostępna jest nowa wersja 1.07 w której doszła obsługa tabletów (chodzi o dotykowe monitory, a nie większe telefony ;). Spróbuję nagrać filmik jak gram na tablicy interaktywnej. Dodatkowo doszedł myk z wysyłaniem rycerzy. Już nie trzeba używać Lewy/prawy przycisk myszy, a jedynie kierunek wysłania jednostki. Dodatkowo jak by ktoś chciał zrobić jakieś fajne screeny z gry na nową stronę oxgames, byłbym bardzo wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Będzie jakiś Turris 2 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Odświeżam. Wzięła mnie ochota, żeby zagrać. Będą jakie aktualizacje jeszcze? Tyle bugów do poprawy, poza tym można by było dodać to: Tak pragnę Turrisa 2 i/lub update'ów! :( Błagam Cię, ta gra jest za dobra żeby ją tak po prostu zostawić. :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 14 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Bardzo bym chciał zrobić drugą część. Jak uzbiera się kasa to na pewno coś będzie w tym kierunku robione. Może za jakiś czas dam źródło albo jakąś aktualizacje walnę, ale nic nie mogę obiecać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Liczę na to. :) Dobra, ja idę grać. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Jeden drobny bug - nie zrobiłeś tego "myku" z wysyłaniem jednostek u Białego Rycerza. ;P EDIT: Kolejny bug: Nie mogę wybudować gniazda gryfów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 16 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Niestety nic już nie poprawie. Wyszła któregoś razu aktualizacja która wywaliła polskie znaki, w ogóle nie mogę już uruchomić gry z poziomu GMa, w studio się nie odpali, bo jest za dużo obstole functions. Z tym problemem z wysokością, muszę Cię przeprosić, ale musisz cofnąć się o kilka dni z autosavu i budować po prostu wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 A od którego poziomu da się robić te gryfy? Tak btw. jest jeszcze bug z dźwiękiem, że czasami są bardzo głośno - ale to może wina mojej karty dźwiękowej. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 16 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Nie pamiętam, ale chyba od 12. Chyba jest to napisane w rozszerzonym opisie w Menu Wieży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 9 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Hej. Ze względu na martwe linki, gra wylądowała na GMClanowym uploaderze. Download: GMClan uploader Pamiętajcie, że gra była robiona na GM 6.1 -> 7.0 -> 8.0 -> 8.1 więc wszystkie mankamenty z tym związane pozostają. Błędy przy niektórych kartach dźwiękowych, zamykanie aplikacji bez powodu, dziwna rozdzielczość, domyślny kursor. Zalecam uruchomienie gry w trybie zgodności z WinXP SP3, w rozdzielczości 640x480 i wyłączonym skalowaniem DPI. @Edit: Większość błędów z dźwiękiem i wywalaniem się gry można usunąć za pomocą wyciszenia dźwięków w opcjach w grze. Muzyka może zostać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi