matik97 Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Witam. Mam zamiar zrobić własnego Raymana. Mam już gotowy silnik, jednak brakuje mi kilku rzeczy(głównie chodzi o dźwięki z gry, np. odgłos helikoptera, charakterystyczne stękanie Raymana przy skoku, pikanie lumów jak bohater się do nich zbliży, odgłos wiatru wydawany przez prądy powietrzne-kto grał w Raymana 2 ten wie o co chodzi, oraz sprite'y przeciwników takich jak piraci, mroklumy i knaareny). Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich dobroczyńców, którzy będą w stanie mi pomóc XD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 poszukaj sobie ripów z Raymana 1 i gier z Raymanem na GBA (gameboy advance) co do dźwięków, jeśli nie znajdziesz żadnych gotowych paczek, musisz sobie zripować samemu. to nie jest proste, a później jeszcze przyda się program do obróbki dźwięku (często sample są zbyt wolne lub szybkie). kiedyś ściągałem dźwięki z Bomberman World na PS1, ale teraz nie pamiętam, jak się nazywa program, którego użyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 PSound bodajże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 grafika muza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi