Micanser Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 Wreście postanowiłem zrobić jakąś gre 3d i zrobiłem, nie jest to super gra 3d, ale od czegoś trzeba zacząć. link: http://rapidshare.de/files/23212198/Labirynt.rar.html Gra nazywa się Labirynt ponieważ początkowe poziomy to zwykłe labirynty, później trzeba zbierać klucze, jest coraz więcej przeszkód itp. W grze są 4 światy po 5 leveli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 utknąłem w 1 levelu. przydałaby się jakaś mini mapa ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacman Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 TLO zawaliles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 16 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 tu są mapy poziomów:1,2,3,5,6 niebieskie kółko to gracz, czerwony kwadrat to koniec a błękitny to klucz(drzwi są zaznaczone jako błekitne ściany). Z resztą poziomów powinniście sibie poradzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasi2 Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 Spoko gierka ale mógłbyś powiedzieć jak się robi grafike 3D jakby co to zrób dla mnie przykład i podeślij na adres crezzy92@o2.pl lub wystaw w tym temacie bede go śledził na bierząco z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 16 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 Ja wszystko robiłem na podstawie tutoriala A FIRST PERSON SHOOTER którego możesz pobrać z tąd http://www.gamemaker.nl/tutorial.html Jeśli z czymś będziesz miał problem to pytaj. Można powiedzieć że przerobiłem przykład. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 16 Czerwca 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 takie sobie, tło powinno być poprawione, grafika musi mieć rozmiar który jest potęgą liczby 2 żeby się takie przerwy nie robiły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 16 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 A przeszedł ktoś chociażby 2 światy?(tak naprawde najciekawiej jest w 4) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 Tło na drugim screenie przypomina mi teledysk Go West zespołu Pet Shop Boys ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riva Opublikowano 16 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2006 Gdzie wy macie oczy!? :angry: Każdy głupi umie zrobić grę 2D ale 3D? Byłem obrażony na Micansera za to że wmawiał mi sztywność mojej grafiki (z pewnych przyczyn grafiki nie ściągam z interentu) ale to przeszłość... Ta gra jest fajna nawet po screenach! Hmm... Moja ocena: 99,99/100 (-0,01 za to, że jestem zazdrosny) Cool giera! Nie mogę się doczekać aż w nią zagram. SERIO! PS. Obecnie moim projektem jest Battleship ale nie wiem czy wystawiać demko, czy zrobić do końca. W grze jest fabuła: Dziwne istoty zwane Sables zaatakowały Ziemię szukamy kapitana i jego Statek Hawk9 (który jest o niebo lepsze od naszego grata Rocket7) i wyruszamy na inne planety (w demo są: Marsianie, Sables i Freeces.) Gra podobna jest do Galaxians. Gra później jednak się zmienia... :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 Każdy głupi umie zrobić grę 2D ale 3D?Powiedział bym że każdy głupi zrobić może grę 3D :P EDIT Właśnie, to chciałem powiedzieć london :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 Kłote "Powiedział bym że każdy głupi zrobić może grę 3D" Quajte "Każdy głupi umie zrobić grę 2D" Na polskiej scenie 98 % gier są w 2d lub w 3d. Czy to oznacza że wszyscy jesteśmy głupi ? A mądrzy są tylko ci którzy wcale nie robią gier, albo robią gry tekstowe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 Na polskiej scenie 98 % gier są w 2d lub w 3d. Czy to oznacza że wszyscy jesteśmy głupi ? A mądrzy są tylko ci którzy wcale nie robią gier, albo robią gry tekstowe ? Chodzi o to, że każdy głupi może zrobić gre 3d lub 2d ale tylko mądrzy robią dobre gry 2d lub 3d ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 Chodzi o to, że każdy głupi może zrobić gre 3d lub 2d ale tylko mądrzy robią dobre gry 2d lub 3d ;p Aha. W takim razie jestm mądry*. Koniec offtopic *inaczej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riva Opublikowano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 Powiedział bym że każdy głupi zrobić może grę 3D Tak? W 3D jest trudniej! Skoro jest takie łatwe to dlaczego większość robi gry 2D!? Nawet ja się w tym nie łapię. Za dużo obliczeń. Nic z tego nie rozumiem (po części). Też zrobłem dziś grę 3D ale zrobiłem ją tylko przez kopiowanie wszystkiego z tutorialu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 Też zrobłem dziś grę 3D ale zrobiłem ją tylko przez kopiowanie wszystkiego z tutorialuWłaśnie dlatego każdy głupi potrafi zrobić grę 3D. Co to za problem skopiować kawałek kodu i wkleić go u siebie? Phi! Oczywiście nikt nie ruszy głową no bo po co. Aha. W takim razie jestm mądry. Koniec offtopicNo ok xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi