Konrad-GM Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Witam, Otóż mam pytanie - czy jest możliwość za pomocą no-ip hostować stronę (localhost), na której będzie można się rejestrować do pewnej gry, aby móc wykorzystać w pliku serwerowym siłę mySQL? np. strona "blabal.no-ip.com" wyświetla moją stronę hostowaną na moim komputerze. Z góry dziękuję za każdą pomocną odpowiedz ;) Ps. Korzystam z neo, stąd ten no-ip ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 U mnie działa wszystko na DynDNSie, więc tu też powinno, bo to to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Dzięki za szybką odpowiedz ;) Wiem iż EasyPHP korzysta z Apache, więc nie powinno być z nim problemów? Czy nie trzeba przekierowywać jakiś portów czy coś w tym stylu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programistagd Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Przekierowanie portów, to sprawa niezależna od programu serwerowego. Jeśli masz do kompa podłączony modem, to nic nie musisz robić(ewentualnie w ustawieniach Firewalla' zezwolić na komunikację). Jeśli używasz routera(np. liveboxa) musisz przekierować porty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 A więc czeka mnie przekierowywanie portów (livebox) :0 E: Jednak przerzucę się na DynDNS, neostrada (livebox) ma wsparcie dla tego serwisu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi