iczigo Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Mam pytanie czy da się jakąś funkcją lub dll'em w GM zrobić taki efekt, aby room zamiast wyglądu okna przyjmą inny. Czyli nie posiadał pasku nazwy, przycisków sterujących itp. tylko był w kształcie np. takiej tarczy: Tarcza Na tej tarczy wyświetlają mi się różne obiekty i sprite, a sama tarcza nie musi być kolorowa, może też pełnić rolę background. Jeśli ktoś umie pomóc to proszę go o to z góry dziękuje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 No to chyba mozesz dac taki background, a reszte rooma w kolorze czarnym czy jakims innym? I zeby nie mozna bylo wychodzic poza/klikac poza tarcza. Czyz nie :)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Ale ja chce aby nie było tego górnego paska room'a i obrzeża tarczy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Górny pasek to sobie możesz wyłączyć w Global Game Setting. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Dzięki bardzo mi pomogłeś, ale jak zrobić przezroczystość poza tarczą (backgroundem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Nie da się tego zrobić bezpośrednio przez funkcje GM. Tak myślę, że pewno nawet żadnym DLLem się nie da (póki co takiego nie ma). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Nie da się tego zrobić bezpośrednio przez funkcje GM. Tak myślę, że pewno nawet żadnym DLLem się nie da (póki co takiego nie ma). ejjj, wydaje mi się, że był jakiś dll od kształtów okien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Mi się wydaje że YXE coś takiego zrobił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipo57 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 http://gmc.yoyogames.com/index.php?showtopic=264765 Spróbuj- tam gdzie trzeba będzie wpisać styl okna daj WS_EX_TRANSPARENT Nie posiadam gm-a więc nie testowałem ale powinno być ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 nie transparent a layered, a dll byl jakis co sie nazywal skin dll i on mial przezroczystosc na maski obrazu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Dzięki wszystkim za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi