lvla2y Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Witam, mam mały problem otóż nie wiem jak zrobić tak, że jak napisze coś w okienku get_string, to żeby to wywoływało jakąś akcję , czyli np . napiszę: Room1 i przenosi mnie do roomu o nazwie: 'room1'. Da się coś takiego zrobić? jak tak to proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 execute_string(...); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 albo GML var m; m=get_string("co chesz na kolacje","") if m="jajko"{room_goto_next()} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagnusArias Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Lepiej execute_string, bo jak będzie chciał zrobić kilkadziesiąt przypadków? Możliwe konstrukcja switch, ale za dużo kodu jest wtedy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 ale w moim przykładzie da się za pomocą jednego słowa czy litery wywołać wiele linii kodu, ale jest też możliwość odwołania się do skryptu E: masz przykład: https://gmclan.org/up6357_12_34b3a09b30.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lvla2y Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Dzięki wszystkim za pomoc już jest okej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi