mrozik Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Witam serdecznie mam prośbę do kogoś kto potrafi to zrobić : Wykonać potwora np. kropka i walkę ala tibia , mam kod gry, w którym jest postać , mapa i kolizja więc może sie przyda Mogę odwdzięczyć się jakąś grafiką ala pixelart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 po co ci nie twoj kod ktorego i tak nie zrozumiesz tylko wkleisz na pale bez sensownie? also, zle podforum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Skoro już tyle masz, to zrobienie systemu walki wydaje się drobnostką ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrozik Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 dobrze powiedziane <wydaje sie> :) grzecznie prosze o pomoc a nie przygadywanie ;) tak jak pisalem wyzej moge wzamian zrobic jakiegos pixelarta ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 To powiedz z czym masz problem bo zostaje tutaj tylko algorytmika a nie skille z allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shabowy Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 żeby on wiedział co to Algorytmika.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Wykonać potwora np. kropka A raczej piksela :D Z tego co wiem, w tibii żadnego skomplikowanego systemu walki to nie ma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrozik Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 więc jesli uważacie ze to łatwe dla was to prosze o wykonanie bo ja jestem tylko grafikiem ja chce kogos kto mi to wykona a ja podstawie wlasna grafike ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 class CTrigger { int mTicks; public: CTrigger( int ticks ) : mTicks( ticks ) {} void update( void ) { if( mTicks == 0 ) { this->onTrigger(); mTicks = -1; } else if( mTicks > 0 ) mTicks--; } virtual void onTrigger( void ) = 0; }; class CAttack : public CTrigger { Scene::Player *mPlayer; Scene::Enemy *mEnemy; public: CAttack( Scene::Player *p, Scene::Enemy *e ) : CTrigger( p->getAttackSpeed() ), mPlayer( p ), mEnemy( e ) {} void onTrigger( void ) { if( mPlayer->getEnergy() >= 100 ) { mEnemy->subHealth( 10 ); mPlayer->subEnergy( 100 ); } } }; Pozostawiam do użycia we własnym zakresie. Ext: CTrigger::setTicks( int ticks ) { mTicks = ticks; } CTrigger::getTicks( void ) { return mTicks; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrozik Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 dziekuje , chociaz jeden normalny czlowiek jeszcze raz dzieki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi