Moe Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 X2D Simple Scripts for Game-Maker Witam! Przedstawiam dziś zbiór skryptów X2D, które napisałem na potrzeby początkujących użytkowników. Więcej w Dokumentacji skryptów, oraz w samych skryptach. Dziękuje samemu GM'Clanowi, za udostępnienie skryptów, które także mogłem umieścić w X2D. Na razie brak przykładów ( żebyście się nie zrażali jbc. ) Pobierz X2D Moe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Na co komu skrypty typu image_alpha = argument0;? Do tego część skryptów nie będzie działać - mają spacje w nazwach. O, jeszcze lepsze - alias dla funkcji. window_set_cursor(argument0); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 nom niezle funkcje prawie same jak to shocker nazwal aliasy daje ci slabe pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Tylko wydłużasz działanie funkcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 // Prosty silnik gry platformowej // Nalezy pamietac, aby obiekty kolidujace z "Hero" byly "Solid" if place_free(x,y+1) {gravity = argument0} // Ustawiamy grawitacje ( w argument0 ) else {gravity = 0} to żart? przepisał FAQ i zamienił tylko liczby na argumentx E: show_message(argument0) to jest bez sensu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moe Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 to żart? przepisał FAQ i zamienił tylko liczby na argumentx E: to jest bez sensu Dziękuje samemu GM'Clanowi, za udostępnienie skryptów, które także mogłem umieścić w X2D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 za udostępnienie skryptów, które także mogłem umieścić w X2DNie licząc aliasów to chyba jedynie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 LOL a nawet rotfl. ale chciał dobrze. Człowiek istota omylna, uczy się na błędach,nie zawsze na nieswoich. Dla początkujących polecam nie zaglądać tu żeby nie mieszać sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Dlaczego uważacie, że jest to złe? Może, to, że niektóre mechanizmy umieścił w scriptach to zły pomysł, ale tak poza tym jak dla mnie X2D jest całkiem ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 mozna to uznac za FAQ w praktyce, wtedy ominie sie glupie pytania w stylu: "mam kod z FAQ ale gdzie go wlozyc?" wtedy na usta cisnie sie tylko: "w d..e". omijamy tym stres i tego typu pytania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moe Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 mozna to uznac za FAQ w praktyce, wtedy ominie sie glupie pytania w stylu: "mam kod z FAQ ale gdzie go wlozyc?" wtedy na usta cisnie sie tylko: "w d..e". omijamy tym stres i tego typu pytania :) Rzeczywiście, można tak powiedzieć. :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Rzeczywiście, można tak powiedzieć. :thumbsup:Dokładnie, w szczególności, że teraz mnie naprowadziłeś na dobrą drogę. Nigdy nie umiałem zrobić poruszania się i grawitacji, bo nie wiedziałem gdzie wkleić kod. DZIĘKUJĘ :) Edit: O widzę, że w sygnie masz XEffects jakieś, zgłaszam się na testy. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi