MagnusArias Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 No więc mam całkiem spora listę, a grafikiem nie jestem. Wymiary każdej graficzki 32x32 (nie większe, nie mniejsze). Nazw które podam proszę nie używać w swojej grze :P Serio Kredki oczywiście ;) Jedziemy: - Czysty pergamin - Krew smoka (we flaszce) - Magiczna Paczka - Złota Paczka - Srebrna Paczka - Zardzewiała Paczka - Szafir - Kryształ - Rubin - Szmaragd - Diament - Obsydian - Święty Kamień - Pusta księga - Pióro Feniksa --== Czary (zwoje)==-- - Berserker - Leczenie - Kula Ognia - Lodowa strzała - Fala śmierci - Deszcz ognia - Zamieć - Błyskawica - Chmura jadu - Pomoc Boga - Przywołanie tytana --== Jednoręczne ==-- - Kij z gwoździem - Maczuga - Sztylet - Krótki miecz - Szabla - Długi miecz - Bojowy miecz - Magiczny miecz - Topór - Kostur - Kryształowy miecz - Ognisty miecz - Lodowy miecz - Złoty miecz --== Dwuręczne ==-- - Kilof - Młot - Bojowy młot - Włócznia - Halabarda - Pika - Trójząb - Oszczep - Ognisty topór - Pogromca śmierci - Buty - Lekkie buty - Buty ciemności - Magiczne buty - Krótki łuk - Długi łuk - Łuk Łowcy - Łuk bitewny - Magiczny łuk - Mały napój życia - Średni - Duży - Mały napój many - Średni - Duży - Mieszanka (tylko ŚREDNIA) - Woda - Piwo - Skórzana zbroja - Ciężka skórzana zbroja - Zbroja pierścieniowa - Kolczuga - Zbroja płytowa - Kościana zbroja - Magiczna zbroja - Zbroja z łuski smoka - Pełna zbroja płytowa - Zbroja tytana = Lekka szata = Brokatowa szata = Złota szata = Szata wszechmocy żywiołów - Dziurawe rękawice - Skórzane - Łuskowe - Magiczne To były same itemy. Jeśli chcielibyście wykonać jakieś inne, dodatkowe grafiki, pisać na PW, i sprecyzować, co moglibyście wykonać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 nazw, które podam, proszę nie używać w swojej grze mam nie używać u siebie szmaragdu, rubinu, szafiru, miecza, ani butów ?? jak zrobić rpg bez zbroi ?? jak bd miał chwile, to może uda mi się cóś dla ciebie zmontować P.S.: znajdź sobie w necie 'plumbbob' z simsów i przekoloruj :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Jemu chyba raczej chodziło o np: Deszcz ognia. Ale i tka nie ma pewności że jakaś inna gra nie ma takich nazw :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pamparampa Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 o kurcze to jak ja teraz nazwę na przykład młot, albo buty skoro zastrzegłeś sobie prawo do tych wyrazów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Buty możesz nazwać np laczki XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 a młot nazwij... "narzędzie do wbijania gwoździ" tego jeszcze chyba nikt nie zastrzegł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 No dobra... wszystko fajnie, ale dużo tego. Jedna osoba pracująca za darmo raczej nie zrobi wszystkiego. Poza tym - SZCZEGÓŁY!!! Skąd mam wiedzieć, co to jest "pogromca śmierci", albo jaki kolor ma "mieszanka"... E: Kula ognia, deszcz ognia... nie wykazałeś się pomysłowością. Nie licz, że nikt nie wykorzysta tego... jak takie banalne nazwy to się nie spodziewaj. Jeśli byś nazwał topór "pogromca czarno-szaro-sraczkowat-niebieskich zmutowanych owco-karalucho-skorpiono-smoków", to nikt by sam na to raczej nie wpadł i byłbyś oryginalny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 patrz na to: mieszanka wg. mentosa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Piękne. Bardzo sprzyja klimatowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagnusArias Opublikowano 30 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Dobra, nazw to sobie używajcie (tych zwykłych, bo sam nie wiem o co mi chodziło xD). A szczegóły: @Mentoss Chyba zgłupiałeś że coś takiego użyję :P Jak dla mnie to nie ten styl... Pogromca śmierci myślałem coś nad czarnym mieczem ;) Po za tym to większość nazw nie jest moja, tylko kogoś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Fajnie... a jaki styl preferujesz?!? podaj przykładową grafikę lub dokładnie opisz :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipo57 Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 99% tych nazw pojawiło się w Gothic A do tematu: jak chcesz coś mieć to lepiej załóż temat 'Poszukuje grafika", bo większość "Poszukuje grafiki" niestety kończy się na tym forum bazgrołami :( do tego z grafikiem łatwiej wszystko ustalić i dopasować do klimatu gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 No... i jak jest 1 grafik to masz 1 styl graficzny zamiast 74 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 z mieszanką chodziło mi kolor. nie jeden ustalony, tylko cała gama poza tym miałem znaleźć odpowiedni obrazek, ale nie znalazłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Jak byłem mały jadłem chipsy 'Mieszanka warzywna', może o to chodzi? A tak na serio to z chęcią zrobię kilka, jeszcze dzisiaj będę u siebie w Głogowie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 dobra.... wziąłem dwie grafiki z neta i zmieszałem ze sobą... byłoby ładniej, jakbym sie do corela, albo photoshopa dokopał... przykładowy kolor mieszanki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 co to miecz świetlny? edit: Nie to wygląda jak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 ... jak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Zelman, cos za duzo sie czepiasz, siedzisz w tym temacie bo chcesz mu cos narysowac czy tylko przyszedles pomarudzic? Takiego Pogromce Smierci mozna narysowac na kilka sposobow, jakis czarny miecz albo maczuga z glownia w ksztalcie czaszki, troszke wyobrazni. Styli tez sie czepiasz, to pokaz mi jakie sa style. Chlopak chce szybkiej grafiki, kazdy moze mu cos skleic, nie musza byc to grafiki do finalnej wersji, miecz w 3 minuty ktory narysowalem w polowie tego posta: Jest? Jest. Jaki to ma styl- nie mam pojecia, nie znam sie na sztuce, ale za to wiem ze spokojnie mozna to wykorzystac w grze i nie bedzie paskudzic jak ta 'miksturka' ktora nawet watpie ze ma 32x32 wiec na .... wogole ktos ja tu wrzucal. @mentoss Z ta miksturka to wogole mega zal, jak juz cos robisz to siadz przy tym troche a nie pobazgrasz 3 kolorowym sprejem w paincie i myslisz ze jestes zabawny. No chyba ze to na powaznie, to radze ci skonczyc z robieniem grafik, daleko na tym wozku nie zajedziesz. Generalnie to na GMclanie jest zbyt duzo tematow w ktorym generuje sie taki syf jak to robia ci dwoje w tym temacie. Jakbym byl zalozycielem tematu i musial wyczytywac takie bzdety od jakis randów to chyba bym poszukal innego forum gdzie ludzie jesli nie maja nic do zaoferowania siedza cicho albo postuja jakies konkrety ktore mi aktualnie pomagaja. PS. Mieczyk oczywiscie do wykorzystania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raperr Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 TO ja dorzucę coś od siebie ;] Tylko 3 bo nie będę zabierał innym przyjemności pomagania ci ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Judei Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Kolejno: Pomoc Boga, Leczenie, Fireball! Nudziłem się trochę, posiedziałem 15 minut i proszę. A i wybacz, że już oprawione w "sloty", ale potem byś tego samodzielnie ładnie nie wyciął z tła. :) E: Teraz zauważyłem, że to miały być zwoje. Cóż, jak coś to masz ikonki. Jak znowu najdzie mnie wena, to się zwoje zrobi. ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 https://gmclan.org/uploader/5211/pergamin.png Pergaminek :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Czego w 32x32 nie rozumiesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Oj, sory, niedługo poprawię (teraz wychodzę, niedługo wrócę) :P miksturka leczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 błyskawica ikonka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Wydziergałem duży napój zdrowia: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Skąd mam wiedzieć, co to jest "pogromca śmierci", albo jaki kolor ma "mieszanka"... chodziło o to, że każdy 'mieszanke' moze odbierać inaczej. ja na przykład odbieram to jako wielokolorowy płyn. ktoś inny może stwierdzić, że połączenie czerwonej(hp) i niebieskiej(mp) daje fioletową(mieszanke). Miało to na celu uświadomienie założycielowi tematu, iż jeżeli chce 'mieszanke' to niech napisze chciaż jaką :|. Potem ktoś się uczepił jakości mojej potionki, to skręciłem coś innego. Gdybym miał dostęp do narzędzi innych niż MS paint, to może wyglądałoby to lepiej. - Zardzewiała Paczka paczki mają być metalowe ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Nie... złote i srebrne :D A jak powszechnie wiadomo - te metale rdzewieją i robią to w z niesamowitą prędkością :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagnusArias Opublikowano 30 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Judei i David Dark - świetne graficzki ;) Właśnie o taki styl mi chodziło! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 No i o tym wcześniej mówiłem. Tylko takie mu się podobają i tyle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi