iczigo Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Więc tak tworze grę 3d w ultimate3d o wojownikach i chcę aby obiekt wroga obracał się w stronę bochatera. Inteligęcję wrogów już mam. Ale jeśli ktoś wie jak w ultimate3d zrobić taki obrót to piszcie plis! (Wiem co to roty, rotx i rotz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 http://ultimate3d.org/?Categorie=Downloads...p;Style=Classic Tutaj na pewno coś znajdziesz dot. obracania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Dzęki Konrad-GM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Kurcze troche trudno coś tam znależć o obrocie do konkretnaego punktu. Ktoś zna konkretny przykład tego? Piszcie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Do tego trzeba użyć podstawowe zagadnienia trygonometryczne :) angle_in_rad = atan2( y, x ); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Jeśli dobrze rozumuje to nie mam skryptu atan2! (Ten kod nie działa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 GML arctan2(y,x) Nie latwiej point_direction? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Nadal niedziała model się nie obraca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 rotz = point_direction(x,y,bochater.x,bochater.y) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 nie rotz tylko roty dzięki pomogło! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi