ZyperPL Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Tytuł: Platform Game Gatunek: Platformówka Opis: Gra polega na przechodzeniu różnorodnych poziomów dwoma glutowatymi stworkami. W gdzie będzie, m.in: ? Pustynia ? Jaskinia ? Równiny ? Góry ? Laboratorium ? Las ? Ocean ? Arktyka Jednak należy uważać na różnego rodzaju potwory. Np. na pustyni są węże, a w laboratorium roboty. Są również inne przeszkadzajki, kolce lub lasery. Ale w grze są również te dobre rzeczy.. np. różnego rodzaju klejnoty i diamenty. Zamierzam dodać również możliwość kupowania ulepszeń za zebrane punkty. Gra będzie na dwie osoby. Jednak będzie również tryb jednego gracza. Nadal mam mało grafik i potrzebuje tileset lasu i kilka potworków (zainteresowani pisać na PW). Więc to wszystko.. nie wiem kiedy skończę bo to moja pierwsza pisana na poważnie gra. Autorzy: Programowanie: ZyperPL, Tymon, Użytkownicy GMClan Grafika: Zyper, wikku9, Mofixil, parę osób z GMClanu Muzyka: na razie brak (kto ma jakieś fajne utworki do gry - pisać) Screeny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zbyt dużo tych pustych przestrzeni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bidziu890 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Assassin ma racje.. popraw to a także jak patrze na twoje screeny to ja bym nie grał w tą grę.. wydaje mi się zbyt monotonna i prosta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekX Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Gra wygląda w miarę zachęcająco. Jednak użytkownicy wyżej mogą mieć rację. Postaraj się wypełnić puste miejsca, wstawiając tam jakąś scenerię (np. drzewa, domy, ...), lub np. zmieniając wysokość roomów/wysokość & szerokość viewa (najprostszy sposób ;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Grafika schludna, co się rzadko zdarza. Obserwuję. :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Dodaj jakes tlo (gorki, chmurki), zmniejsz wysokosc okna gry i bedzie fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej-01 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Fajna :3 Grafika do siebie pasuje oprócz kolców :P Oczywiście piątka :> btw. Czemu maciej nie dostać kredek? :< Maciej pomagał i jest zły :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 lawa wygląda mi jakoś znajomo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Tak w ogóle, jak znajdę trochę czasu, to może spróbuję coś zrobić z grafiki do tej gierki. @nikas To z tego linka z yoyo (co podałem). I nazwa gry trochę dziwna :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 raczej chodziło mi o podobną lawę do mojej z lizaka ale zresztą, kto by o to dbał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 niech tytuł gry będzie nawiązaniem do fabuły a nie jej gatunku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikku9 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 ziemia i kolce źle wyglądają. dodaj dithering w trawie i zrób cienie na kolcach, bo wyglądają płasko. za dużo pustej przestrzeni, zmniejsz viewy. niektóre bloczki mają za duży kontrast (te szare kwadratowe i nie zaokrąglane) I logo brzydko wygląda po skalowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZyperPL Opublikowano 6 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Ok, rozmiar viewa zmienię... tylko w przyszłości dodam trochę więcej rzeczy i może gracz nie zauważać co się na mapie dzieje.. ale zobaczymy. Cieniowanie postaram się zrobić ;) Nie rozumiem co z logiem nie tak :S Żadnego skalowania tam nie ma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikku9 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 wszystko zeskalowałeś w logu, i jest teraz rozmyte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZyperPL Opublikowano 6 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 @Bidziu890: Oj.. poziom trudności to w tej grze jest jak w Wheels John :) Tylko ja to umiem przejść :D Oczywiście przesadzam :) @maciej-01: Pomagałeś chyba na początku mojego powrotu na GMC, ale to była inna gra, która nie wypaliła :) Dlatego nie robię Zapowiedzi jak zaczynam robić grę hehe ;) Niektórym z tego forum brakuje tego pochamowania :> @wikku9: Nie zeskalowałem, takie już było na screenie :S Logo nie jest ważne, teraz się zajmuję grą :) Logo na koniec :> A co do klocków, to napisz które są dokładnie złe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 super gra,jest moja grafa pustyni :D 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Pustynia najgorzej wyszła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maćko Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Kaktusyw pustyni są ok... Tylko ten piasek jest kiepski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 A mi się graficzka podoba :) Schludna, minimalistyczna, nawet troszkę paintowa - dość przyjemna. Czytając opis miejscami przypominały mi się pierwsze Crashe Bandicooty, co jest bardzo dobrym znakiem. Mam nadzieję, że gra wygląda dobrze nie tylko na papierze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 gra nie wygląda, bo już od dawna nie istnieje gratulacje Maćko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Jeśli grafika ma być tego typu to explosivo ma racje :thumbsup: piasek wtedy klej ok. Pozatym mi też się podoba. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exp Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 gra nie wygląda, bo już od dawna nie istnieje gratulacje Maćko Heh. Nie zauważyłem, że Maćko odkopał temat sprzed roku. Powinny być jakieś oznaczenia na to :s A co do gry, to może jednak istnieje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 oczywiście co do tego, że nie istnieje, mogę się mylić. ale Zyper już tutaj jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZyperPL Opublikowano 24 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 No nie wiem czy nie istnieje :P Istnieje tylko u mnie na dysku, niedokończona. Przestałem ją robić bo miałem kilka problemów, chociaż teraz może dałbym radę je rozwiązać... hmm.. Zajmuję się czym innym aktualnie (rpg), więc może kiedyś... dokończę... Hmm.. może nawet w te wakacje skoro ludziom się podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 O curde ;d explosivo napisał i nawet nie zerknąłem na date :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi