Ignis Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Pomyliłeś się towarzyszu. Przeczytaj to: http://pl.wikipedia.org/wiki/Heavy_metal (A w szczególności dział 'Podgatunki' i 'Style powiązane z innym gatunkiem muzycznym') Ale jest tego jeszcze dużo... Dajmy na to nawet Pink Floyd i Accept.. No czasem Guns'n Roses :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 określenie muzyki granej przez zespoły metalowe w latach 70. i 80. XX wieku Za moich czasów mówiono o metalu bez dodawania heavy a zbytnio się w tej materii chyba nie zmieniło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 No ok, źle napisałem w pierwszym poście. Chciałem napisać że są też kapele Nie-Heavy-Metalowe które lubię słuchać, a wszystko podpisałem pod Heavy Metalem. ManOwar lubię tylko z Die for metal i trochę Master of the wind ale nie miałem co wpisać, tak dużo tego.. No, przypomniałem sobie o 'Metal Church' 'Za moich czasów mówiono o metalu bez dodawania heavy a zbytnio się w tej materii chyba nie zmieniło. ' Nie, to według mnie błąd. Bo jak nazwiesz kogoś metalem, to brzmi nieco dziwnie. Rtęć? Brom? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programista Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Rage Against The Machine- szeczególnie pierwszy album (Rage Against The Machine), no i Joe Satriani może jeszcze... dziękuję :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Bo jak nazwiesz kogoś metalem, to brzmi nieco dziwnie. Jak nazwiesz kogoś heavy metalem, to brzmi jakby ten ktoś powinien przejść na dietę. Ale cieszę się, że się rozumiemy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 hehe, mi bardziej chodziło o Metalowca ale to 'Jak nazwiesz kogoś Heavy Metalem' mnie rozbawiło :) A ty? Jakie kapele lubisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 To a propos metalu. To a propos mnie. Z tym, że tu jest jakość chujowa :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Oj sporo tego. Od neoklezmerskiej muzyki weselnej, , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Hardstyle, Hard Techno, Electrohouse i progresywny house, z wykonawców to Luna, Crypsis, Headhunterz, Greg Notill, Jim Noizer, i im podobni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alwin Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Jeżeli chodzi o rodzaje muzyki to rock, ten mocnejszy też:) - linkin park,limp bizkit,korn. Pozatym PRODIGY a ostatnio zakochalem się w Dubstepie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 "Pozatym" "Piszę poprawnie po polsku" wat Poza tym, Mike Patton to najlepszy żyjący wokalista rockowy na świecie. Kto się nie zgadza ten frajer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Tay Zonday to najlepszy żyjący wokalista na świecie, kto się nie zgadza ten frajer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 System of a Down solowa płyta Serja Linkin Park Rage Against The Machine Green Day Yellowcard Three Days Grace troche offspringa z rapu czy hip-hopu polskiego to kiedyś taki zespół Doniu był, bardzo ciekawe teksty i nie cały czas k*rwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Łeee... co tak mało ludzi słucha muzyki alternatywnej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Od pewnego czasu bardzo lubię Diablo Swing Orchestra, ale generalnie moje upodobania muzyczne raczej grawitują w stronę różnych jazzowatych wykonawców solowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Ja ostatnio się bardzo zainteresowałem muzyką Klausa Nomi. Teraz tylko muszę czekać aż będę mieć więcej jego utworów :) . Próbki twórczości: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Łeee... co tak mało ludzi słucha muzyki alternatywnej? Co rozumiesz przez muzykę alternatywną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Muzykę alternatywną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Logiczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Pozatym PRODIGY a ostatnio zakochalem się w Dubstepie;) popierawszy http://www.youtube.com/watch?v=OoHn2vmxKks ale ogolnie to bob marley, prodigy i paktofonika. no i ostr ale troche mniej. to z tych ponadczasowych ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 No tak serio to ulubione: - Alestorm - Korpiklaani - Dimmu Borgir - Scarab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Co rozumiesz przez muzykę alternatywną? http://pl.wikipedia.org/wiki/Muzyka_alternatywna A tak poza tym, to: Dragonforce Judas Priest Girls' Generation ( :lol:) Basshunter(teraz mniej niż kiedyś) Perfume CMYK www.lastfm.pl/user/Bassmastar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Jeśli dobrze zrozumiałem ten gatunek (gatunków od jakiegoś czasu kompletnie nie używam) to z muzyki alternatywnej bardzo lubię Muse. Inb4 Zmierzch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Poza tym, Mike Patton to najlepszy żyjący wokalista rockowy na świecie. Kto się nie zgadza ten frajer. Dokładnie. W lipcu jadę na Mondo Cane Pattona we Wrocławiu :) Ja się lubuję w dających się słuchać avant-gardach, experimentalach, czy po prostu oryginalnej muzyce, typu Tom Waits, Mike Patton i jego milion zespołów, Nick Cave, czasem Kazik, czasem japońskie, czasem ruskie ska i grunge, ten już jest mniej oryginalny lol. A mój ulubiony zespół to Emocjonalne Wampiry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Głośnik Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Nigdy nie lubiałem muzyki ,ale jak przed chwilą wysłuchałem Mike Patton ,to normalnie.... zarąbisty jest!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Nigdy nie lubiałem nigdy nie lubiołem ludziy używojących ogólnopolskiey gwory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Głośnik Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 nigdy nie lubiołem ludziy używojących ogólnopolskiey gwory TROLOLOL WTF? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 TROLOLOL WTF? do szkoły, a nie będziesz mi tu na forum "lubiałem" pisać. wiedz, że pisze się "lubiłem". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Głośnik Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Nie będę się kłócił... :( idę lepiej stąd bo zarz będzie warn jak Ci odpisze... edit : Nie mam do Ciebie żalu ,jak coś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nickolas Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Chris Martin to najlepszy żyjący wokalista na świecie, kto się nie zgadza ten frajer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi