Czarny Ass Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Po skompilowaniu mój plik ważył 65,5 KB, sprawdziłem czy działa wszystko. Jest OK. Dodaje wiele rzeczy, kompiluje. Plik waży 27 KB! WTF?! Chyba nie skompilowało do końca, włączam program. Działa! Myślę sobie "o lol!". skompilowałem 2 raz, może czegoś nie skompilowało, a ja tego nie zauważyłem. Ale program nadal waży mniej. Czy to znaczy, że czegoś mi nie skompilowało. Cały czas używam jednego kompilatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Jeśli projekty pascala mają ustawienia dot. debug info, a ty to wyłączyłeś to tak, ubyło kilka niepotrzebnych bajtów :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 5 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Ale ja nic nie wyłączałem to po pierwsze, a po drugie to teraz dodałem wiele do projketu i ubyło znowu. Teraz waży 26,5 KB! EDIT: WTF??!!!!! Tera dodałem znowu, ale nie ubyło ale przybyło trochę i waży 27 KB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Wyjasnienie jest jedno: ten plik nigdy nie wazyl 65,5 kB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 6 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Ważył tyle. A tak w ogóle to teraz znowu waży mniej, a dodałem do niego sporo. Waży z powrotem 26,5 KB. EDIT: Co to za diableski kompilator? Cały czas zmniejsza i zwiększa na zmianę objętość pliku. Teraz waży po dodaniu ikonek więcej. Jednak pozostaje sprawa tych 65,5 KB. EDIT2: Jakby się przydały te informacje to teraz waży 27 KB. Czy te zmiany objętości pliku na mniejsze po dodaniu nowych rzeczy mogą mi zepsuć program? Bo uważam, że to co najmniej dziwne i bez sensu, że tak szaleje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikku9 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 a nie usunąłeś jakiejś biblioteki? (jeśli w pascalu w ogóle są) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 6 Czerwca 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Moim zdaniem to skutek optymalizacji kompilatora, być może raz załącza jakieś biblioteki, raz nie (zależnie od tego co tam wpisuje ferrari4). Nawet bym na to nie zwracał uwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 a ja wręcz przeciwnie: bym się cieszył! Ważne że działa i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ch3matic Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Tez tak mialem kiedys i sie okazalo ze mi modele w formacie .mdl usuwa z pliku o.O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi