Rabbcio Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Temat: Najciekawszy Tower Defence Zasady - Musi to być gra typu Tower Defence - Musi być wykonana w Game Makerze/ ew. napisana w C++ - Pracę/grę oddajemy wraz z plikiem źródłowym/source. - Nie umieszczamy pełnych wersji gier do publicznego downloadu. * Ew. możemy dać demo pracy w dziale "Dema gier i programów" zaznaczając, że jest to gra na konkurs TD. Zakończenie: 23 Czerwca godz. 00:00 Ocenia/ją: Jury Zgoda od: gnysek 1. By wziąć udział zgłaszamy się tutaj. //2. Szukam odpowiedzialnych osób do Jury. - już nieaktualne 3. Wszelkie pytania tutaj. 4. Ukończone prace na PW. W konkursie biorą udział: 1. Rabbcio 2. Muuuuczek567 3. Mipo57 4. ???/YXZ 5. CTRL 6. Jaklub 7. en_6280 8. DobryZiom - zrezygnowal 9. Pablo-GM[ 10. Pop - zdyskwalifikowny 11. Dacus W skład Jury wchodzą: 1. Shocker51374 2. GMTracker 3. Uzjel 4. AntY 5. Phoenix Gra będzie oceniana poprzez: 1. Grafikę/Animację: 6/6 pkt. * Chodzi tu głównie o: - Spójnośc grafiki. - Wygląd grafiki. 4/6 - Spójność Grafiki 2/6 - Wygląd Grafiki(Jeżeli grafika nie jest twoja, nie możesz dostać 2 pkt.) 2. Pomysłowość: 6/6 pkt. *Głównie chodzi o: - Zaskakującą/śmieszną fabułę. - Ciekawe/pomysłowe rozwiązania w kodzie. - Ogólnią Pomysłowość 2/6 - Zaskakująca/śmieszna/interesująca Fabuła. 1/6 - Ciekawe/pomysłowe razwiązania w kodzie. 3/6 - Pomysłowoąć. 3. Grywalność: 6/6 pkt. *Chodzi tu o: - Rozbudowanie gry. (Ulepszanie wieżyczek, poziom trudności, długość gry itd.) - Ciekawośc gry. 3/6 - Ciekawość gry. 3/6 - Rozbudowanie gry. 4. Kod: 6/6 pkt. *Głównie chodzi to o: - Wydajność. (Wydajne rozwiązania itd.) - Czytelność. (Komentarze, wcięcia itd.) 3/6 - Wydajność kodu. 3/6 - Czytelność kodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 1. 'Wziac', a nie 'wziasc'. Pisze bez polskich znakow, bo mam angielski system. 2. Chyba wezme udzial, jak znajde czas. Nie da sie wydluzyc terminu? U mnie prace z fizyki oddaje sie dluzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabbcio Opublikowano 23 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Sorki za błąd ort. I nad przedłużeniem konkursu też się zastanawiałem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipo57 Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 a nie mógłbyś usunąć 2 zasadę :innocent: nie wszyscy mają game makera... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabbcio Opublikowano 23 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Ale może być prablem z ocenianiem :P Ew. Mogę dać C++ jeszcze. Bo na tym jakotako się znam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Wiec po co ci 'nie wszyscy' sie tutaj loguja? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipo57 Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 to proszę dodaj :) Wiec po co ci 'nie wszyscy' sie tutaj loguja? biggrin.gif dla zabawy... :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabbcio Opublikowano 23 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 #Mipo Dodałem C++. Oraz dodałem cię do listy.(Z tego co zrozumiałem, to bierzesz udział?) Szukam Jury. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 zglaszam sie na uczestnika konkursu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipo57 Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Będzie rywalizacja :D choć i tak YXE-a raczej nikt nie pobije Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 choć i tak YXE-a raczej nikt nie pobije G*wno prawda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabbcio Opublikowano 23 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Szkoda, że nie na Yury :D # Eee. Jak mam cię zapisać? Bo gdy kopiuje twój nick pokazuje się "???". :P #edit YXZ? #Assasin Czyżbyś się zgłaszał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Ja się zgłaszam na jury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 wpisz go jako YXE, ja moge być w jury :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 zglaszam sie na uczestnika konkursu :D ΨΧΞ, ew. YXE Postęp: Tytuł: unnamed Ukończono: 0% Aktualnie: --- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabbcio Opublikowano 23 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Jako, iż jestem tu nowy. Pytanie do użytkowników znających go. Shocker nadaje się?:P GMTraker nadaje się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipo57 Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 chyba się nadają, ale nie łatwiej byłoby zrobić ankietę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabbcio Opublikowano 23 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 GMTracker, Shocker dodani jako Yury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 G*wno prawda. Przyjmuje wyzwanie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipo57 Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 a w czym będziesz robił? WINAPI ogl czy gml? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 ogl, winapi do gier sie nie nadaje :P a skoro trzeba dac zrodleka to i silnik jakos wypromuje swoj :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipo57 Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 nadaje. Można narysować bitmapę więc grę też da się zrobić. A jeszcze jedno 3d czy 2d? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 dopisz mnie do uczestników. czemu nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 dopisz mnie do uczestników. czemu nie teraz rywalizacja nabiera smaczku ;D nadaje. Można narysować bitmapę więc grę też da się zrobić. A jeszcze jedno 3d czy 2d? jesli gra nie jest wymagajaca graficznie to oczywiscie ze moze byc, jednak jesli chcesz naszprycowac ja efektami to odpada na starcie ;P a grre 2d zrobie, do 5 czerwca czasu w sam raz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 wooo! Assasin ma :censored: ! aby uniknąć ??? używaj pełnej edycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipo57 Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 jesli gra nie jest wymagajaca graficznie to oczywiscie ze moze byc, jednak jesli chcesz naszprycowac ja efektami to odpada na starcie ;P a grre 2d zrobie, do 5 czerwca czasu w sam raz smile.gif dlaczego? shader można zrobić w programie co zajmie ok. 1h więc gra może być ładnie wyglądająca ;) Wystarczy mieć chęci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabbcio Opublikowano 23 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Dla uczestników: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=22948 Jaklub dodany do uczestników. Uzjel dodany do Jury. Jury zwiększone do 5 ludzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipo57 Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 chodzi o to że mamy tam dawać zapowiedź i potem do posta dodawać info o stanie gry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabbcio Opublikowano 23 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Coś takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 dlaczego? shader można zrobić w programie co zajmie ok. 1h więc gra może być ładnie wyglądająca smile2.gif Wystarczy mieć chęci. teoretycznie, widzisz, mozna operowac na pixelach, ale calosc operacji jest wykonywana w procesorze, tym samym duze efekty nie nadaja sie do umieszczenia w malej gierce, gdyz stala by sie wymagajaca tak samo jak crysis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi