Mentoss Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 jak zamienić ID klawisza na string przedstawiający ten klawisz ? np.: jeżeli 'R' ma nr 52, to jak z cyfry 52 uzyskać 'R' ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 if a=52 then b='R' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 10 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 taaa... a jest jakaś komenda do tego, czy muszę skrypt napisać ? Edit: bo na przykład mam keyboard_key i zwraca on numer klawisza, a czy można albo pobrać od razu na stringa, jest coś żeby zamienić (odwrotność ord() ) czy skrypcik?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 chr(82) - wynikiem jest litera R. A liczba 52 oznacza znak "4". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 10 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 chr ??? Dzięki... Edit: nie działa... zamiast strzałki w górę mam & a zamiast strzałki w dół mam ( ... jak nacisne tem klawisz dwa razy to wychodzi kwadracik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 No, a jak niby chcesz napisać strzałke w góre? Musisz napisać sobie zamiane, np if keyboard_lastkey==vk_up zmienna+="góra" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dacus Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Niedawno widziałem gotowy skrypt. Oto on: http://gmc.yoyogames.com/index.php?s=&...t&p=2598508 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi