Broccatee Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Jak zrobić menu a'la windows? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Jest taki przykład: Windowsowe menu. O takie coś ci chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broccatee Opublikowano 10 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Nie. Chcę, aby było z użyciem show_menu(). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Ale chodzi ci o takie że jak np. na coś klikniesz to się wyświetli menu takie jak w Windowsie czy jeszcze co innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broccatee Opublikowano 10 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 No takie coś tamto co podałeś, ale zrobione przy użyciu show_menu(). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Menu robi się następująco: 1. element: "wiśnia" 2. element: "jabłko" 3. element: "mięta" 4. element: "bez smaku" Z tych elementów robi się następujące menu: a = show_menu("wiśnia|jabłko|mięta|bez smaku",3) W zależności od tego, gdzie się kliknęło, wartość może wynosić od 0 do 3. jeśli nie klikniesz w żaden element, funkcja wyniesie 3. if(a = 0) //jeśli kliknięto "wiśnia" show_message("wiśnia") //pokaż wiadomość "wiśnia" else if(...)........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broccatee Opublikowano 10 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Menu robi się następująco: 1. element: "wiśnia" 2. element: "jabłko" 3. element: "mięta" 4. element: "bez smaku" Z tych elementów robi się następujące menu: a = show_menu("wiśnia|jabłko|mięta|bez smaku",3) W zależności od tego, gdzie się kliknęło, wartość może wynosić od 0 do 3. jeśli nie klikniesz w żaden element, funkcja wyniesie 3. if(a = 0) //jeśli kliknięto "wiśnia" show_message("wiśnia") //pokaż wiadomość "wiśnia" else if(...)........ O kurcze, to nie o to mi chodziło :) W takim razie już nie chcę menu z użyciem show_menu(). Chciałem zrobić takie menu jak np. tutaj: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 To podałem ci takie coś podobnego: Windowsowe menu EDIT: Tylko nie wiem czy da się w nim zrobić takie ikony po lewej stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broccatee Opublikowano 10 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Ale ja chce zrobione od strony kodu (!), a tamto jest zrobione przy użyciu SPRIT'ów + nie działa w 8. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 What??!!! Mam Game Maker 8 Lite i wszystko działa mi normalnie.Tylko aby otworzyć ten plik musze wziąć prawy przycisk myszy > otwórz za pomocą > Game Maker 8 i jest git. A co do tego że jest na spritach to fakt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 musisz uzyc winapi http://gmc.yoyogames.com/index.php?showtopic=387473 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 jeśli chodzi o samo menu z file, masz show_menu_position, czy coś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 A, i swith show_menu, a potem case 1 kupa='lol' zastanawiałem się jak zrobić tego więcej, tak jak jest w szystkie programy, takie strzałki > Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 A, i swith show_menu, a potem case 1 kupa='lol' zastanawiałem się jak zrobić tego więcej, tak jak jest w szystkie programy, takie strzałki > dll-ek i jechane. chodzi o zagnieżdżanie ich w sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi