CTRL Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Żadna dokumentacja nie pomaga, czas zwrócić się do Was: Ten 39DLL nie działa! mplay też nie działa! example z 39DLL, podmieniam inicjowanie ip na get_string, i nic. nie dziala co robić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 3 Maja 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 A to nie trzeba mieć zewnętrznego ip? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 znaczy? właśnie nie wiem! postawić jakiś serw3r? ale jak?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crab Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Jeśli masz wewnętrzne IP to nikt z zewnątrz się nie podłączy do twojego serwa (chyba, że przez hamachi). Jednak jeśli sam stawiasz serwer u siebie i łączysz się z tego samego komputera to powinieneś się połączyć. Jako IP wpisz 127.0.0.1. PS. W google wpisz "39dll site:yoyogames.com". Edit: Wewnętrzne IP są zazwyczaj zmienne <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZyperPL Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Crab, nie wciskaj mu kitu :P Jak masz wewnętrzne to sprawdź w necie (np. "moje ip" w google) swoje ip, albo jak nie działa to odblokuj odpowiednie porty do gry :P To drugie to raczej nie pomoże, bo pewnie w Gmie porty są niepotrzbne :) A jak masz IP wewnętrzne dodatkowo zmienne to radze Ci wejść na no-ip.pl :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Crab, nie wciskaj mu kitu :P Jak masz wewnętrzne to sprawdź w necie (np. "moje ip" w google) swoje ip, albo jak nie działa to odblokuj odpowiednie porty do gry :P To drugie to raczej nie pomoże, bo pewnie w Gmie porty są niepotrzbne :) A jak masz IP wewnętrzne dodatkowo zmienne to radze Ci wejść na no-ip.pl :) to żeś teraz pojechał po bandzie hahahahahahahaha.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 7 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Czyli co? (wracam z wycieczki [sandomierz]) znam swoje ip, ale z lapka mamy nie działa. (to samo ip ;p) na 127.0.0.1 to sie umiem wbić ^^ jak uzyskać serwer na tym 'hamaku'? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Hamachi to nic prostszego... klikasz i se klikasz ;p Btw. hamachi.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 8 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 powiem tyle: ;o nie wiem jak to działa, zobaczyłem jakieś stare forum, linki nie działają. Wytłumaczysz? Przepraszam bardzo, ale chciałbym wiedzieć. Chciałbym ruszyć z Vesperem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Ściągnij Hamachi (obojętnie skąd), tworzysz sieć czy coś takiego (już nie pamiętam) i dostajesz IP. Na to IP się łączysz (i inni też). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 8 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 A skoro mam 39DLL, i wpisze tworzenie serwera na moje ip, to to nie działa z powodu takiego że jest moje to samo ip na 2 kompach? wolałbym bez tego hamaka ;/ dobra, jak żyd to żyd. ściągam hamaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 9 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 Ściągnąłem Hamaka, zarejestrowałem się, i nic. pokazuje mi ip: 5.156.34.175 . Sprawdzałem w mplay i 39DLL. nie działa. I przepraszam za DP, ale nawet tymcia na gg nie ma. stoję ;[ A, no i mam swoje ip, neostrade liveboxa, i mogę zmieniać ip robiąc offa boxowi. PS: LogMeIn Hamachi2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielus Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 opisz lepiej krok po kroku ja to robisz z wykorzystaniem hamachi bo zapewne coś robisz nie tak^^ Masz to wykonac w ten sposób: - włączasz hamachi - stawiasz serwer - z serwerem łączysz się za pomocą swojego ip z hamachi Teraz założenie - komputer z którego się łączysz z serwerem na swoim kompie musi byc w tej samej sieci na hamachi co ty( i musi miec hamachi włączone ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 30 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 lol Ja już nawet mam swój serwer do almory przech hamachi. Czytaj troche forum! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 lol Ja już nawet mam swój serwer do almory przech hamachi. Czytaj troche forum! ...na którym nikt nie gra...koleś mi napisał że nie będzie grał u nooba :) I jedna prośba: zmień ten swój pierdolo*y awatar bo się na niego patrzeć nie można... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 31 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 A ty nie grasz? a zbyszek nie gra? a ja? nie jesteś moją matką nie znienie avatara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 to nie zmieniaj, nie ważne że wyglądasz jak kretyn :) ...A że twoją matka nie jestem to nawet wiesz jak się ciesze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Musisz mieć zewnętrzne (publiczne) IP, jeśli chcesz móc stawiać serwer na swoim komputerze. Inaczej inne komputery nie są w stanie odnaleźć twojego komputera w sieci. Zew. IP to zazwyczaj dopłata 5zł miesięcznie u dostawcy internetu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi