saper Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Jak zrobić , że jak wyjdę z progu zaczeło liczyć mi odległość skoku a jak wyląduje to przestaje liczyć odległość i wyskakuje informacja na jaką odległość udało mi się skoczyć.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipo57 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 chodzi o coś takiego https://gmclan.org/up6058_4_SJ2010.html ? (gierka na ligę) jeżeli tak to mogę napisać kody źródłowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 GML punkt_x = x // ustawiasz to podczas skoku po wylądowaniu show_message( 'przeleciałeś: ' + string( abs ( punkt_x - x ) ); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saper Opublikowano 1 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 po wylądowaniu , z tym kodem jest coś nie tak.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 LOL, to nie jest kod. On po prostu ci napisał, żebyś ten kod wstawić "po wylądowaniu". Jak, to już chyba od ciebie zależy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 w kolizji ze stokiem to wklei i dopisz GML room_goto_previous() żeby ci nie wyświetlało tej wiadomości w nieskończoność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 przecież może zablokować wyświetlanie wiadomości warunkiem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi