Nickolas Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Dobry :P Mam taki dylemat :P Bo tak się zastanawiałem - a może by tak tworzyć grafikę 3D ? No to ok, fajnie, tylko teraz co wybrać - blender czy 3ds max - czy inny ? Na którym się uczyć ? Najbardziej boję się jednego - jeżeli bym chciał się tym zajmować zawodowo, no to pewnie takie firmy to 3ds max : / a no własnie a jak będę się uczył Blendera to z 3DS Max będzie problem, więc ? Bardzo proszę o jakieś rady ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Blender, bo przypuszczam, że nie masz 16k na 3dsmaxa ps. beznadziejna sygna i avatar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nickolas Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 O pieniądze to się nie mart, nie mówię tu o piraceniu. Chcę dobrą radę A btw. beznadziejny avatar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Blendera nie ogarniesz, a 3ds max'a można jedynie spiraczyć. Spraw sobie coś mniejszego, tak na rozgrzewkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Nie chcę skłamać, ale 3DS Max jest tylko dla Windowsa (ew. Maca), a ty czasem na Łubudubudubuntu siedzisz ... Więc stanowczo Blender Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipo57 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 3ds max! blender jest lepszy jedynie w tym że jest darmowy a max: 1.jest łatwiejszy 2.Ma więcej funkcji 3.Jeżeli będziesz się tym zajmował zawodowo to masz obsługę za sobą zresztą można to wywnioskować po cenie... niestety jeżeli nie jesteś bogaty i nie jesteś piratem zostaje blender... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nickolas Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Fervi. Nie siedze na ubuntu ! :o A co to za system łubudubuuntu ? Zna ktoś z Was ? --------------------------- W zasadzie macie racje. No ale wiecie, jak będę zaczynać od 3ds maxa itp to potem nie będzie problemu z tworzeniem grafiki ;) No chyba, że się myle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 @mipo Jestem pewien, że do Blendera są jakieś dodatki, które zwiększają jego możliwości. Poza tym jak obcykasz już Blendera to możesz filmy nagrywać :P I co cena ma do "obsługi"? Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Albo Google SketchUp, prosty w obsłudze, intuicyjny, możesz sprzedawać legalnie (zarówno jak korzystasz z wersji Lite lub Pro), no ale Blender ma chyba większe możliwości, ale za to nie nauczysz się w nim tak szybko wszystkiego(na co program pozwala)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipo57 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 I co cena ma do "obsługi"? nie no nic przecież np karta graficzna za 200zł prawie nic się nie rożni od tej za 1000 obydwie są prostokątne... Poza tym jak obcykasz już Blendera to możesz filmy nagrywać a w 3ds maxie co stoi na przeszkodzie :huh: a co do sketupcha nawet fajny ale raczej do architektury itp a w zasadzie darmowy bo lite i pro różnią się tylko możliwością eksportu a lite-owski skp można przekonwertować na 3ds Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Blendera nie ogarniesz Niby czymu ? Trudny jest, ale da się ogarnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piedro Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 anim8tor dobry i darmowy można go rozbudować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 E tam. Beleco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Ja sprawdzałem 3dsmaxa oraz blednera i zdecydowanie najłatwiej mi poszło z blenderem tutaj masz wspaiałe tutoriale do blendera http://www.youtube.com/user/ward7299 dzieki nim robiłem grafikę do tej gry: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=20248 zrobiłem też 2 postacie ale nie ukończyłem gry przez lenistwo xD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shumix Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 jak dobrze się ustawi opcje w blenderze to jest prosto, tylko ciężko odkryć gdzie się zmienia ustawienia xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alwin Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Sciągnij sobie traiala 3dmaxa, maye,blendera i sam oceń który Ci najbardziej będzie odpowiadał.. ile ludzi na forum tyle różnych zdań będzie bo to rzecz gustu. Sprawdź w którym najlepiej Ci sie będzie robiło:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Blender rulz! 3DS max, maya shit! :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 @Darlix: Chyba tylko, gdy patrzymy w kwestii ceny ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Cena to jedno, waga to drugie. Blender waży 14mb i jest darmowy a ma ogromne możliwości:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alwin Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 yyy waga według Ciebie ma znaczenie? a jakie niby? kupi 3dmaxa i szybciej go zainstaluje niz ma sciągać blendera- do którego i tak textury itp musi sobie poszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 3 Maja 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 I myślisz, że graficy do crysisa biorą modele wbudowane w 3dmaxa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alwin Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Do mnie to pytanie? A co to są modele wbudowane m 3d maxa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Pewnie aluzja. Textury robi się SAMEMU. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 3 Maja 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Tekstury* Znaczenie jeszcze takie, że jakby ktoś miał wolnego neta / ograniczenie transferu to jednak lepiej 14 mb niż 2gb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 To niech kupi oryginalnego maksa, 0mb ściągania. I textury jest poprawnie ;) . Tylko nie po polsku :( . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 3 Maja 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 To było raczej "modele, tfu - tekstury" a nie poprawianie ciebie. Niech se kupi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Aha spox gitara miód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Wolę używać Blendera z licencją niż pirackiego 3Ds maxa xd A max trochę kosztuje i nie chce mi się wierzyć że go kupiliście, więc 99% z was posiada piraty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nickolas Opublikowano 4 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Mówisz, że 99% posiada pirackiego 3ds maxa - skąd masz takie dane ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 4 Maja 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 http://statystyka-piratow.pl/3dsmax.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi