Boro Casso Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Tytuł: 4GG Typ: Komunikator Opis: 4GG to alternatywny klient gadu gadu mojego autorstwa. Komunikator pozornie może wydawać się biedny to własnie taka jest jego główna idea. 4GG ma być lekki, zawierający tylko niezbędne funkcje, mieszczący się w tylko jednym pliku przez co idealnie nadaje się jako program portable. Aplikacja została napisana w języku c# przy wykozystaniu .net frameworka 3.5. Dodatkowo staram się być wyczulony co do optymalizacji programu. Aktualnie aplikacja zajmuje tylko 15MB ramu. Przy okazji dodam iż oficjalny klient gg żre aż 130MB pamięci, a alternatywne AQQ 59MB. Co prawda aplikacja jest jak na razie w wersji rozwojowej i nie jest zbyt stabilna (chociaż u mnie nie pada, tak sama z siebie) wydaje binarkę do waszych testów. Download: Odwiedź moją stronę (na dole jest specjalny odnośnik do pobrania) Rozmiar pliku: 81Kb Autorzy: Programowanie:Boro Casso Grafika: IcoArchive Screeny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 fajne, a minimalizm jest tutaj zaletą :thumbsup: 5/5 E:mały bug: mogę rozmawiać sam z sobą, popraw to E2:niech user.db będzie kodowane bo moje hasło widać jak na dłoni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 fajne ale brakuje pobrania listy kontaktów z serwa gg albo z pliku, a jak chciałem dodać kontakt to się wywalił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasor Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 U mnie również błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 niech user.db będzie kodowane bo moje hasło widać jak na dłoni Masz rację jeszcze dziś postaram się dopisać jakiś koder pliku. a jak chciałem dodać kontakt to się wywalił Wpisałem poprawnie numer i nazwę? U mnie również błąd Zainstaluje netframeworka 3.5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 jeszcze przełączanie tożsamości!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Przegiąłeś, teraz to jest serio biedne a nie minimalistyczne. -"urzytkownik" rox -wyświetlanie listy znajomych jest be. -okno rozmowy zresztą też. -czy mi się wydaje, czy to w ogóle nie pokazuje statusów znajomych? -w górnym menu nie można się przełączać pomiędzy pozycjami menu bez ponownego klikania -gdy dostanę wiadomość wyskakuje nowe okno rozmowy, przydało by się jednka jakieś powiadamianie -po kiego grzyba po każdym zminimalizowaniu programu wyświetlasz tooltipa "Jestem tutaj"? -nie pokazuje mojego aktualnego statusu -obsługi takich rzeczy jak obrazki nawet nie sprawdzam -dwa crashe - jeden po tym jak zalogowałem się na gg z innego komunikatora (podczas gdy byłem zalogowany w tym twoim), drugi sam z sibeie -po crashu straciłem kontakty -apropo kontaktów, powinny się z serwera pobierać -i taki szczególik - po zamknięciu programu "Zakończ" nie znika ikonka z traya - trza na nią najechać. Więcej mi się nie chciało. Powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikku9 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 a będzie przesyłanie plików? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Tak, akurat minimalizm jest zaletą, którą na prawdę łatwo osiągnąc, w sumie to biedę masz już na start. Wolę AQQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 jeszcze przełączanie tożsamości!!! Nie przewiduje takiej funkcji a będzie przesyłanie plików? nie pokazuje mojego aktualnego statusu obsługi takich rzeczy jak obrazki nawet nie sprawdzam Jest to wersja rozwojowa, niebawem i taka funkcja się pojawi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Mi tam program się bardzo podoba. U mnie nie ma żadnych błędów. 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Jeśli przebijesz funkcjonalnością Lite GG przy zachowaniu prostoty, to zyskasz wiernego użytkownika. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Działa pięknie, zżera mało ramu. ale brakuje mi tu np. tego żeby pokazywało statusy znajomych i ich opisy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Nowa wersja aplikacji Download Change log *Wysyłanie obrazków *Lista konaków jest teraz zapisywana dynamicznie *Poprawa kilku błędów w tekstach *Wyświetlanie statusów znajomych *Poprawiony został błąd z nieznikającą ikonką w trayu *Nowe okno ustawień *Poprawiony został błąd ze znikającym uchwytem do pliku user.db *Zablokowana została możliwość wprowadzania liter do pól typu numer gg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 No coraz lepiej, jak tak będzie dalej to zostanę wiernym użytkownikiem 4gg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Ja też, byle by mało ramu żarło :P Wysyłanie pliczków jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Coś mi trochę się ślimaczy, powolno chodzi, nie wiem o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Wysyłanie pliczków jest? Na razie nie ma Coś mi trochę się ślimaczy, powolno chodzi, nie wiem o co chodzi. Ja juz chyba wiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasor Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 U mnie dalej ten sam błąd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Daje 3/5, bo choć mi się nie podoba ze względów estetycznych to uczysz się ;) i choć znam prawie cały protokół GG na pamięć to dobrze widzieć, że to z czego ja musiałem zrezygnować, ktoś inny kontynuuję. A program, dziurawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 U mnie dalej ten sam błąd... Pisałem abyś zainstalował netframeworka 3.5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysior Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 U mnie wszystko Ok!. Mam windows 7 home premium. Co do programu taka prostota mi sie podoba. Estetycznie tez jest ok :) 4/5 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasor Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 To źle to napisałeś a Ja to źle zrozumiałem. Zainstaluje netframeworka 3.5 Program całkiem ,całkiem , w sumie mało w nim funkcji (przyrównując go do GG) ale może być. Masz to 4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 I co z tym zwalnianiem programu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZyperPL Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Koleś rządzisz! Rewolucja w GG! Juz pobieram, mam nadzieje, że nie będzie tam reklam i różnych pierdołek z czego słynie Nowe GG :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 A dałbyś rade zrobić takie coś, że jak ktoś jest niewidzialny to nam pokazuje? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 @Roki przy nowym protokole nie jest to możliwe, niestety ;\ kiedyś serwer wysyłał ze user jest niewidoczny i po prostu klient tylko wyświetlał go niedostępnego, a teraz pakiet ten nie jest wcale wysyłany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 jak ktoś jest niewidzialny to nam pokazuje? Jak pokazuje to już nie jest niewidzialny, lol. Ps. Niewidoczny** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Ja mówie niewidzialny xD Jak pokazuje to już nie jest niewidzialny, lol. O to mi chodzi, my go widzimy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZyperPL Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 W GG nie można być niewidzialnym... Niewidocznym jak już :P EDIT: A, ok ok :) No to fajnie by było takie coś zrobić, ale już napisał, że to niemożliwe :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi