dymus_55 Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Tak proszę państwa ukończyłem grę alfa3356, to gra zręcznościowa w której latasz samolotem(mi w niej najbardziej się podoba technika lotu. :D Bym zapomnial linka ! alf 3356 gra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Mogłeś się bardziej postarać... Gra wygląda żałośnie, grafika wygląda jak byś ją zrobił w 5 minut do całej gry. Do dźwięków to ja już nie mam słów, musiałeś dawać swoje ? Jest multum źródeł skąd można wytrzasnąć dobre "normalne" dźwięki. Co do samej gry, i jej typu to jest to już wyklepana kwestia. Latasz samolocikiem omijasz przeszkody i niszczysz inne samolociki, nic nowego... w dodatku w kiepskim wykonaniu. Domyślam się ze wystawiłeś ją tutaj w ramach oceny... Dobrze, moja ocena to +1. =^-^"= Surowa ocena... ale stwierdzam fakt. Aha tego plusika przy ladze to bym nie dawał gdyby nie dźwięki w tej grze... O mały włos a by mi łeb roztrzaskało o ściany mego pokoju ze śmiechu... (więc się troche pośmiałem) ^^" Emm Pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Ja już sciagam zaraz ocenie. P.S Moho mogłeś dać 2------------------------(z wielkim minusem :) ) EDIT: Moja ocena: Grafika 2/10 Sterowanie 0.1/10 (dobrze że wogule jest) Muzyka 4/10 Razem: 6.1 czyli moja ocena to: 2 ,a dokładnie : 2,0333333333333333333333333333333 :P LOL!!! 100 post! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Jak ściągniesz dasz tą samą ocenę co ja... =^-^= Chyba że ci się spodoba, to nie wiem... EDIT: Adam, twój SETNY post, trza to oblać !! ^^" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 A ja daje 1---------------------------------------------(z jeszcze większym minusem) gra do bani ale wynalazłeś nowy sposób tworzenia dźwięków(chociarz chyba najgorszy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 żałamka totalna!! Boże!! Aby takie gry robić !! To ręce i nogi opadają!! :sp_ike: :sp_ike: :sp_ike: :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 ...Muzyka 4/10... Muzyka ? Hmm ja chyba jestem na dzień dzisiejszy już głuchy, bo nic tam nie słychać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 upsss... to z foobara!Sprawdzałem midy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 No nie powiem że to jest produkcja z najwyższej półki :P Tak z dźwięków nie mogłem :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 przeciez grafika robiona jest w paincie o.O Oprocz scian Moglbys sie chociaz postarac o symetrycznosc samolotu bo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Co z tego że grafika jest robiona w Paint, swoją grę też robię w paint (w wszyscy wrogowie, bohater i itemy) a różnica jest chyba widoczna... Popatrzcie na ten temat: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=2190 (Dwa ostatnie screeny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 przeciez grafika robiona jest w paincie o.O Wiecie co, denerwujecie mnie tym swoim rozumowaniem. Gwarantuję Ci Stiq, że taką samą grafikę możesz zrobić w Photoshopie. A w Paincie można wydrapać prawdziwe cuda: www.pix.art.pl :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychol Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 :sp_ike: :sp_ike: :sp_ike: :D Koles mogłes tego wogule nie umieszczac na download :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychol Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 dzwieki mogłes sobie darowac a nie pluć do mikrofonu :blink: :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Poza tym w folderze z gm od razu dają dźwięki nie rozumiem dlaczego ich nie użyłeś ?? edit : Moho właśnie regulamin się kłania więc nie rób offtopic czy jakoś tam ^^ Edit:2 Grygorz jak już to LionX no chyba że to nie było do mnie bo z tego co wiem na tym forum jest Kolo o ksywie Lion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 @Krychol Jak sobie czegoś zapomniałeś dopisać do poprzedniego posta to nie rób nowego... Jest taka opcja jak EDIT, tak ? Regulamin się kłania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grygorz Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 NO GIERKA PRAWIE FULL WYPAS :D FAJNA SYGNATURKA MOHO :D LION MASZ TESH NICZEGO SOBIE :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymus_55 Opublikowano 23 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 :huh: Ok niedługo w downloadie umieszcze ulepszona wersję. OK? Więc piszcie co mam poprawic by dostać 4- rzeczywiscie się nie starałem, spieszyło mi się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 No i niepotrzebnie sie śpieszyłeś ja ci dam 3- jak poprawisz sterowanie dźwieki i dodasz muzyke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 Na tą grę aż szkoda patrzeć...nie nie bede przesadzał tylko żartowałem :)Jak poprawisz gre dam ci nawet 4! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymus_55 Opublikowano 23 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 Mam problem z muzyką jak biorę zeby grała gdy się rozpoczyna gra to gdy np próbuję wzlecić w góre to się włącza dźwięk wzlotu a muzyka wyłącza. Co jest nie tak? p.s. w lepszej wersji można będzie zdobywać punkty :unsure: edit 1 Och vym zapomniał się zapytać jak zrobić żeby punkty się odejmowały bo by się dodawały umiem lecz gdy robie np zetknięcie z myśliwcem wroga i punkty uj. to nic się nie dzieje! :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 Sorki że dopiero teraz pisze post o grze ale nie mogłem się oderwać od tej gry. Ta gra ma w sobie to coś czego nie mają miliony innych produkcji. MA charakter... Ma dusze którą nie da się zastąpić ani Dolarami, ani Euro , ani Poundsami ani Plnami. To arcydzieło wśród kapitalistycznego świata. Jednak dośc tych ochów i achów.... czas na minusy bo gra się ich nie ustrzegła MINUSY: -brak możliwości zmiany sterowania -Mój ekran jest ciemny a w opcjach gry nie da się zmienić jasności. Zyczę powodzenia w dalszym tworzeniiu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 Najlepiej zrób nowy obiekt który będzie "trzymał" muzykę. Tą linijkę kodu daj w Create: sound_loop(muzyka); Natomiast dzwięk wznoszenia sie samolotu w funkcj gdzie obiekt samolot ma się wznosic do góry: if keyboard_check(vk_up) //Jezeli klawisz "strzalka w gore" zostanie wcisniety to... { y=y+5 // Samolot wznosi sie do gry sound_play(sound0) // i odtwarza sie dzwiek }; IMO powinno działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymus_55 Opublikowano 23 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 Ok zrobiłem ulepszoną wersję screen Gra ma dużo istotnych zmian a oto link domyślicie sie pewnie który to plik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 No ciut lepiej ale to i tak raczej nie zmienia mojej oceny na co najmniej 3... Dostajesz +2 ponieważ zmieniłeś dźwięki na lepsze od tego czegoś co było wcześniej ^^" No i ciut grafikę na lepszą... chodzi mi tu o samoloty... ale i tak rewelacji nie ma, naprawdę rysunek na poziome dziecka z wczesnej podstawówki. Aha doszedłem sobie do mapy gdzie były chyba takie pisaki, i w każdym razie jak w nie strzelałem lub w nie wleciałem to się strasznie gra zcinała... nie wiem coś tam dodał w kolizje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymus_55 Opublikowano 23 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 dodałem sleep 100 miliseconds bo to ruchome piaski p.s. Dodałem takze muzykę menu i punkty w grze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 26 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 Ej co to jest !! :( Doszedłem do pewnej planszy i po zesztrzeniu takiego podziurawionego czerwonożółtego klocka zacina mi się gra!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychol Opublikowano 26 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 :boxed: :boxed: Własnie. Gre poprawiłes na 3- ale na chyba piatej planszy sie scina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gamemaker1993 Opublikowano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2007 Człowieku byś się wstydził rozumiem, że tam np. w jakiejś planszy się zacina gra to tak, to można jeszcze ci wybaczyć, ale ta grafika te samolociki to chyba narysowałeś w 5min. Ja tam nic niemówie ale mógłbyś się troche więcej postarać. Jak dla mnie to ocena: 5/10 PS: Włrz więcej starań w robienie grafiki. :thumbsup: Patrz na datę ostatniego posta. Tymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymus_55 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Uuuuuuuuuuu, ktoś jeszcze komentuje moją pierwszą grę. A TRAJLERA TERRORISTS STRIKE NIKT! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi