Lordis Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Witam! Mam problem. Nie wiem jak zrobić kod "po naciśnięciu klawisza TAB". Mam taki kod ale nie działa. GML if (keyboard_check_pressed(vk_tab)) { // Akcja } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 GML keyboard_check() keyboard_key() keyboard_key_release() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordis Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 co? Może jakieś objaśnienie bo że taki funkcje są to ja wiem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 http://en.wikipedia.org/wiki/ASCII#ASCII_control_characters Ciekawe ile razy jeszcze będę podawał ten link xd . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 poproboj z kazda kolejna moze ci sie uda (ale tez cos zlego moze byc z akcja) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 TheMarcQ, ale przecież funkcja jest dobra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordis Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Assassin a powiedz mi jak już znalazłem tam na tej stronce tab: 000 1001 011 9 09 HT ␉ ^I \t Horizontal Tab to co mam wpisać w keyboard_check( ? ); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 ne no fajne, klawatura ne psze m "", ech zgadnjce o jeszcze podkreslnka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Nie wiem jak zrobić kod "po naciśnięciu klawisza TAB". Chyba nie wiesz jak zrobić akcje po naciśnięcia klawisza tab ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 sprawdzalem m tez nc se ne dzeje po nacsnecu taba (walone ,ehh) E: w kazdym kodze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Dobra, przestańcie wymyślać (zwłaszcza ty szpaku). Z tego wynika, że tabulator nie działa w GM'ie (sprawdziłem wystarczająco dobrze). Może jest jakiś dll, tego nie wiem - szukajcie :] . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordis Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 @TheMarcQ Omg nie moge rozkminić co ty w ogóle piszesz... sprawdzalem m tez nc se ne dzeje po nacsnecu taba Wtf? a co do tematu może ktoś pomoże? pisze coś takiego GML if (keyboard_check(vk_tab)) { show_message("Nacisnoles TAB !"); } Niestety nie działa... EDIT: @TheMarcQ Wiem ! literka "i" tobie nie działa? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Assassin a powiedz mi jak już znalazłem tam na tej stronce tab: 000 1001 011 9 09 HT ␉ ^I \t Horizontal Tab to co mam wpisać w keyboard_check( ? ); Wpisujesz wartość z kolumny dec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Bezsens, fakt, kod nie działa :huh:. Także jak się da event klawiatury to nie mam tam klawisza TAB :huh:. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordis Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 GML if (keyboard_check(9)) { show_message("Nacisnoles TAB !"); } Tak ? nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Widocznie ten znak/klawisz akurat nie może być używany w gm. Np. dla backspace : GML if (keyboard_check(8)) { show_message("Nacisnoles backspace !"); } działa ale dla taba nie :P nie wiem czemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 GML if (keyboard_check(9)) { show_message("Nacisnoles TAB !"); } Tak ? nie działa. Mi nie działa. EDIT GM czasami jest pokręcony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordis Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 No dobra :P Trzeba będzie dać inny klawisz ale do przełączania zakładek w menu najlepiej by było tabem. Dziękuję za pomoć :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Z tego wynika, że tabulator nie działa w GM'ie POWTARZAM: Game Maker NIE wykrywa wciśnięcia tabulatora. Wasze kombinacje są CAŁKOWICIE beznadziejne, bo i tak NIE pomogą. Przestańcie nabijać posty, to w niczym lordisowi nie pomoże. Ktoś znajdzie dll'a, niech pisze, a teraz cisza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 górne LOLE! wstaw ten kod GML if ( keyboard_check( vk_tab )) show_message( 'tab' ); i wciśnij CTRL + Tab macie swój upragniony tab. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Ctrl + tab to nie to samo, co sam tab :< . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 większość aplikacji do przełączania się między kartami/zakładkami również używa CTRL + Tab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 no mowe ze ne dzala EDIT: @TheMarcQ Wiem ! literka "i" tobie nie działa? xD tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Fajny ot TheMarcQ xd . Jednak mój post jest pomylony (że bez dll się nie da). GML if keyboard_check_direct(vk_tab) show_message('DZIAŁAAAAAAAAAA') Jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 zeczywiscie! ale ze mnie zoltodziob, sorry raczej noob, wstawilem to funkcje w create! zal zal zal, jednak to dziala :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi