mateusz00 Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Map problem z życiem. Daje set health. to wyświetla się u góry ale gdy dam draw health to go niema. Prosze o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Draw Health daje się w evencie Draw :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radio14 Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 A w Drawie dałeś klocek "Draw Health"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Albo w create daj: GML show_health=true; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz00 Opublikowano 2 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 A w Drawie dałeś klocek "Draw Health"? W drawie dałem other- game start - set health - draw health Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Źle. Set Health jest dobrze, ale Draw Health MUSI* być w evencie Draw. *pomijam screen_redraw/screen_refresh. E: tu nie chodzi o obiekt "draw", ale o event. Add Event -> Draw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz00 Opublikowano 2 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 aha to już będę wiedział :rolleyes: ale jak w DRAW dam DRAW HEALTH to obiekt znika a życia też nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Draw Sprite Draw Health To dlatego, że po użyciu eventu Draw, sprite znika i trzeba go rysować w tym evencie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz00 Opublikowano 2 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 coś mi tu nie pasuje. bo jak dam DRAW SPRITE to on już jetts ten obiekt ale nie ma paska życia :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Jakie masz argumenty w Draw Health? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Bo od paska jest Draw Healthbar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz00 Opublikowano 2 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 bo tam jest x1 y1 x2 y2 i za bardzo nie wiem co tam trzeba wpisać Bo od paska jest Draw Healthbar daje drwa health bar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Wpisz: x1 = 0 y1 = 0 x2 = 150 y2 = 30 Pojawi się w lewym górnym rogu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Współrzędne paska. x1 i y1 pierwszy róg, x2 i y2 drugi róg. Np. draw_healthbar(10,10,100,20,...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz00 Opublikowano 2 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 dzięki, już mam ale ten obiekt, którym się chodzi jest na początku tego paska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 W Draw Sprite zaznacz "relative". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz00 Opublikowano 2 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 miałem już relative ale nadal tak jest Używaj przycisku "Edytuj"! Dostajesz warna, życzę miłego dnia. Maximal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Jeżeli rysujesz sprite postaci w DRAW, to musisz także podawać jego współrzędne. Draw: GML draw_sprite(sprite_name,klatka animacji,x,y) Jeżeli wpiszesz jakieś liczby w x i y, to zawsze będzie rysowany w jednym miejscu. Tu muszą być jak tak jakieś zmienne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 oj, przed warnem nie wiem czy umkniesz przed warnem... o_controler, health bar ma przewage nawet przy turbotymomenie którym byśmy grali... zawsze zabija spritea. UWAGA! panuj nad sobą, masz przycisk 'edytuj'. jeśli czegoś zapomniałeś, edytuj! nie można robić doublepostów. nie jestem modem, ale pouczam cię jako kolega, bo lepiej ja niż platyna na niebiesko przy twoich postach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Map problem z życiem. Cytat tygodnia? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi